Devlet Personel Başkanlığının (DPB) yayınladığı duyuruda İzmir'deki Sahil Güvenlik Ege Deniz Onarım Destek Komutanlığına 2 daimi işçi alınacağı açıklandı. İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne iletilen ilanda adayların çok tehlikeli işlerde çalışma engeli bulunmaması ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan statüsünde bulunması şartı aranacak.
Alınacak olan iki sürekli işçiden biri hidrolikçi, diğeri ise meydancı meslek tanımıyla alınacak. Hidrolikçi olarak başvuruda bulunabilmek için endüstriyel otomasyon teknolojileri , makine teknolojileri alanı, hidrolik ve pnömatik teknolojileri, mekatronik, hidrolik ve pnömatik, kontrol ve enstrümantasyon teknolojisi makine ustalık belgesine sahip olmak veya 5544 sayılı kanun kapsamında hidrolik pnömatikçi mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak gerekiyor.
Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından alınacak. Sahil Güvenlik Ege Deniz Onarım Destek Komutanlığının talep ettiği ilan, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün yayınlamasıyla başvuruya açık olacak. Başvurular 27 Ekim 2016 tarihine kadar alınacak. İŞKUR ilanlarına başvurmak isteyen adayların İŞKUR sisteminde kayıtlı olmaları gerekiyor.