ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi Babakale sahilinde, aralarında çocukların da bulunduğu 40 kaçağın bindiği lastik bot, denize açıldıktan kısa süre sonra su almaya başladı. Kaçakları boğulmaktan Sahil Güvenlik ekibi kurtardı.
Ayvacık İlçesi'nin Babakale sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 32 Afgan, 3 İran, 1 Suriye, 1 Pakistan, 1 Somali ve 2 Myanmar uyruklu toplam 40 kaçak ölümden döndü. Hava karardıktan sonra 23'ü erkek, 6'sı kadın ve 11'i çocuk olan kaçaklar lastik bota doluştu. Saat 22.00 sıralarında sahilden ayrılan kaçakların bindiği lastik bot, bir süre sonra ağırlığa dayanamayarak su almaya başladı. Tehlikenin farkına varan kaçaklar 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattını arayarak yardım istedi.
Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bağlı iki bot bölgeye sevk edildi. Kaçaklar Sahil Güvenlik botlarına alındıktan kısa süre sonra da lastik bot battı. Ölümden son anda kurtarılan kaçaklar, sahile çıkarıldıktan sonra Gülpınar Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. İfadeleri alınacak kaçakların daha sonra Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderileceği bildirildi.

BG(İÖ/CK)