Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () İDDİANAMEYE göre çay içme daveti reddedilen Nihat O., bir süre tartıştığı amcasının oğlu Sezai Y.'ye kafa attı. İki amca oğlu tekme tokat birbirine girdi. Etraftaki esnaf araya girerek tarafları ayırdı. Bir esnaf Sezai Y.'yi kendi işyerine sokarak olayların yatışmasını bekledi. Nihat O.'da çevredekiler tarafından başka bir işyerine sokuldu. Olay yerine dönen Nihat O, bulamadığı Sezai Y'nin motosikletini kurşun yağmuruna tuttu.  Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

3 KİŞİ BIÇAKLANDI
Götürüldüğü işyerinden bir süre sonra çıkan Nihat O., kardeşleri Ercan, Burhan ve Hikmet ile dayısının oğlu Seyfettin P., Sezai Y.'nin götürüldüğü işyerine girerek kavgayı sürdürdü. Bu sırada eline bir bıçak geçiren Sezai Y., Nihat O.'nun kardeşleri Ercan, Burhan ve Hikmet'i bıçakladıktan sonra sokağa kaçtı ve bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Göğüs bölgesine darbe alan Ercan ve Burhan kardeşler, hayati tehlike geçirecek şekilde, Hikmet ise hafif şekilde yaralandı.

MOTOSİKLETE KURŞUN YAĞDIRDI
Dosyaya giren kamera görüntülerinde taksi ile kaçan Sezai Y.'nin olay yerinde kalan motosikleti bir kişi tarafından yere düşürülüp tekmeleniyor. Bir anda motosikletin etrafında onlarca kişi toplanıyor. Toplananlardan bir kısmı motosikleti tekmelemeye devam ediyor. İçlerinden biri de motosiklete sopayla vuruyor. Kısa bir süre sonra da Nihat O. yeniden görüntülere giriyor. Elinde silahla motosiklete yaklaşan Nihat O., motosikleti kurşun yağmuruna tutuyor. İddianameye göre Nihat O., motosiklete 3-4 el ateş ediyor.

BIÇAK ÇUVALLARIN ARASINA BIRAKILIYOR
Görüntülerde bir kişi kavganın olduğu cadde üzerinde bulunan tekstil çuvallarının arasına bıçak bıraktığı da görülüyor. İddianameye göre bıçak bırakan kişi kavgaya karışanlardan Seyfettin P. Bu bıçağın yaralama olayında kullanılan bıçak olup olmadığı tespit edilemedi, çünkü olayda kullanılan bıçak bulunamadı.
20 Mayıs tarihinde yaşanan bu olaydan 5 gün sonra üç kişiyi bıçaklayan Sezai Y., “Haksız tahrik sonucu bıçakla müessir fiil" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede şüpheli müşteki sıfatı ile yargılanması istenen Sezai Y. hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar cezası istendi.
Nihat O. ve kardeşleri Ercan, Burhan ve Hikmet ile Seyfettin P.'de iddianamede müşteki şüpheli sıfatı ile yer aldı. Tutuksuz yargılanan Nihat O., “Mala zarar verme" “Yaralama" ve “Ruhsatsız silah kanununa muhalefet" suçlarından 2 yıl 8 aydan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi. Diğer müşteki şüpheliler Ercan, Burhan ve Hikmet O. ile Seyfettin P., “Kasten yaralama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

(FOTOĞRAF)

Bilgi İçin:

-------------

Sezai Y: Sezai Yakar
Seyfettin P: Seyfettin Peker
Nihat O: Nihat Oruç
Erhan O: Erhan Oruç
Burhan O: Burhan Oruç
Hikmet O: Hikmet  Oruç