MANİSA Devlet Hastanesi önünde eylem yapan sağlık çalışanları, hükümete 'kırmızı kart' gösterdi.
Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, 50 kadar üyeyle Manisa Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı. 14 Mart Tıp Bayramı’nı, adına yakışır şekilde bayram gibi karşılamak istediklerini ama iktidar tarafından kutlanacak hal bırakılmadığını belirten Mutlu, “Sağlık çalışanlarının üzerinde oynanan oyunlar için hükümete 'kırmızı kart' gösteriyoruz” dedi. Sağlık alanında çalışan herkesin yeni düzenlemelerle mağdur olduğunu öne süren Mutlu, “Doktorundan hemşiresine, ebesinden acil tıp teknisyenine, sağlık memurundan hizmetlisine kadar herkes yandı. Hak kaybı yaşadı. Performans ödemeleri son yıllarda adeta bir yalana döndü. Sağlık çalışanları 5-6 yıl önce aldıkları ücretleri mumla arar hale geldi. Bugün üniversite hastanelerinde hekimlerin haricindeki sağlık çalışanlarına 3.5 lira gibi performans ücretlerinin verildiği utanılacak bir hal ortaya çıktı. Döner sermayede adaletsizlik, nöbet ücretinde eşitsizlik, geçici görevlendirmelerde adam seçmecilik gibi ne kadar hukuka ters, etiğe aykırı iş varsa hepsi mubah sayıldı. Kul hakkı, anayasal ilke, kanun önünde eşitlik yalan oldu. İş yükü sürekli arttırıldı” diye konuştu.
“KÖLE HALİNE GETİRMEK İSTİYORLAR”
Hastanelerin kar hesabı ile sağlık çalışanlarını köle haline getirdiğini öne süren Mutlu, aile hekimlerinin mutsuz olduğunu söyledi. Mutlu, “Halimiz böyle iken, hangi sağlık çalışanına dokunsak bin ah duyarken nasıl bayram kutlayacağız. Lafa değil icraata bakıyoruz ve ortaya çıkan bu tablo ile sağlık çalışanı olarak sadece ve sadece kahroluyor, ızdırap duyuyoruz. 14 Mart, bizim için keşke bayram coşkusu ve sevinci ile kutlayabileceğimiz bir tarih olsaydı. 14 Mart’ta yılın doktorunu seçip 15 Mart’ta tüm sağlık çalışanlarına sırtlarını dönenlere sağlık çalışanları hesap soracaktır” diye konuştu.
Açıklamanın ardından sağlık çalışanları, AK Parti hükümetine yanlarında getirdikleri kırmızı kartları gösterip, olaysız dağıldı.

HU(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)