Teslime TOSUN/ANTALYA () - ANTALYA'da 47 yaşındaki Zafer Candemir, birlikte yaşadığı Rus Natalya Babich'in oğlunu kaçırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu, ancak velayet annede olduğu için savcılık kovuşturmaya gerek görmedi. Yasaların erkeğin aleyhine olduğunu savunan Candemir, Babich'e, "Oğlumuzu geri getir. Böyle bir hukuk savaşından en fazla oğlumuz zarar görür" diye seslendi.
Otomotiv sektöründe çalışan evli ve 3 kız çocuğu babası Zafer Candemir, eşini ve çocuklarını terk ederek Rus uyruklu Natalya Babich'le yaşamaya başladı. Çiftin, bu birliktelikten geçen yıl Timur Ensar adını verdikleri oğulları oldu. Candemir, kısa süre önce Babich'in oğlunu kaçırdığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Candemir, 3 kız çocuktan sonra oğlu olduğu için çok mutlu olduğunu, halen bir başkasıyla evli olmasına karşın oğlunu hukuk önünde tanıyıp üzerine nüfus cüzdanı çıkarttığını söyledi. Candemir, "Ancak evli olmadığımız için velayetinin annesinde olduğu gerekçesiyle yaptığım suç duyurusu hakkında savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi" dedi.
Eşinden ayrılıp Babich ile evlenme planı yaptığını belirten Candemir, yasal mevzuatı da eleştirerek "Ben eşimden boşanıp Natalya ile evleneceğim diye beraber oldum. Çocuğu da bu nedenle yaptım. Yoksa çocuk filan istemiyordum. Oğlum daha 2 yaşına bile gelmeden, sevgilim çocuğumu alıp kaçtı. Bense damızlık gibi kullanıldım. Türk yasalarının erkek lehine değişmesi gerekiyor. Ben çocuğumu istiyorum. Natalya'nın çocuğumu kaçırmasının tek nedeni onu Rus olarak yetiştirmek istemesi" iddiasını dile getirdi.
Henüz 1.5 yaşındaki oğlu Timur Ensar için hukuki mücadelesine devam edeceğini ifade eden Zafer Candemir, Babich'e de şöyle seslendi: "Oğlumu geri alabilmek için her şeyi yapacağım. Onu çok özledim. Buradan Natalya'ya sesleniyorum. Lütfen oğlumuzu geri getir. Böyle bir hukuk savaşından en fazla oğlumuz zarar görür."

TT(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)