TÜRKİYE’ye tatile gelen 2 Romanyalı ailenin bulunduğu otomobiller, Edirne’nin Keşan İlçesi'nde dinlenmek için durdukları bir akaryakıt istasyonunda, uyudukları sırada camları kırılarak soyuldu. Seslere uyanan Romanyalı aileler, soyulduğunu anlayarak polise haber verdi, ancak hırsızlar kısa sürede kaçtı.
Olay, Keşan-Gelibolu yolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Romanya’dan tatil için Türkiye’ye gelen Valentin Muntean ile Nivole Piersic Florescu ailelerinde bulunduğu iki otomobil, İpsala Sınır Kapısı’ndan giriş yaptıktan sonra dinlenmek için Keşan-Gelibolu yolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna geldi. Burada park alanına duran Muntean ve Florescu eşleri ve çocuklarıyla birlikte otomobilde uyudu. Gece yarısı kimliği belirlenemeyen hırsızlar Romanyalı ailelerin içinde uyudu otomobillerin ön ve arka kapı camlarını kırarak hırsızlık yaptı.
HIRSIZLARI PEŞİNDEN KOVALADI
Cam kırılma sesine uyanan Valentin Muntean ile Nivole Piersic Florescu, hırsızları yakalamak için arkalarından koşmalarına rağmen başka bir otomobile binip kaçan şüphelileri yakalayamadı. Romanyalı ailelerin ihbarı üzerine gelen polis ekipleri Valentin Muntean’e ait BV 11 MDN plakalı otomobilin ön sol kapı camını kırıp içeriden eşi Mihaela Muntean, çocukları Roxana Valentina ve David Muntean’a ait içinde 400 euro, 700 Arnavutluk parası (LEKE), 50 Türk lirası olan çantanın çalındığını belirledi.
Diğer sürücü Nivole Piersic Florescu ile eşi Marilena Floreccu, kızı Diana Florescu’ya ait BV 98 DNM plakalı otomobilden ise 45 Euro, 50 lira, pasaport, sürücü belgesi, cep telefonu, çantasının çalındığını tespit etti.
GÜVENLİK KAMERASI ARIZALI ÇIKTI
İki Romanyalı aileyi uyudukları otomobilde soyarak kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, araçlar üzerinde de parmak için araması yaptı. Akaryakıt istasyonundaki güvenlik kameralarının ise kısa bir süre önce yağan sağanak yağmurun ardından arıza yaptığı ve bu nedenle çalışmadığı öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

FOTOĞRAFLI