EDİRNE’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Türkmen Köyü’nde oturan 100 Roman vatandaş, daha önce ekim yapmalarına izin verilen hazineye ait tarlaların bir başkası tarafından izinsiz sürüldüğü iddiasıyla hükümet konağına yürüdü. 
Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Savcı’nın da bulunduğu bir heyet ise Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile görüştü. Türkmen Köyü’nde oturan 100 Roman, daha önce bamya ekmek için kendilerine izin verilen hazineye ait arsaların bir başkası tarafından izinsiz sürüldüğü ve kendilerinin ekim yapmasına izin verilmediği gerekçesi ile durumu protesto etmek için Keşan Hükümet Konağı önüne yürüdü. Romanlar, Türkmen Köyü’nde bulunan hazine arazilerden 80 dönümün toplulaştırma çalışmaları kapsamında kendilerine verileceğini, ancak hakkı olmadığı halde çiftçi Salim Sağdan’ın bu tarlaları izinsiz sürdüğünü iddia etti.
Polis geniş güvenlik önlemi alırken, aralarında Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Savcı’nın da bulunduğu 5 kişilik heyet Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile görüştü.
KAYMAKAM: TALEPLERİ İLGİLİ MAKAMA ARZ EDECEĞİZ
Kaymakam Dınkırcı, hazine arazilerine yapılan tecavüzlerin önlenmesi taleplerini Edirne Valiliği’ne gönderdiklerini belirterek şöyle dedi:
"Hazine yerlerinin sizlere verilmesi yönündeki taleplerinizi bize yazılı olarak bildirin. Biz bunları ilgili makama arz edeceğiz. Bu konuda Boztepe ve Türkmen köylerinden  başvuruları aldık. Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü yurt dışında. Kendisi ile telefondan görüştüm. Bir planlama yapılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından köyünüze gelip bir açıklamada bulunacaklar. Görev ve sorumluluklarımız neyse yerine getireceğiz."
Görüşme sonrası kaymakamlık önünde toplanan kalabalığa açıklama yapan Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Fahrettin Savcı, sorunlarını Kaymakam'a ilettiklerini ve çözümü konusunda kendisine güvendiklerini söyledi.
Kalabalık bu açıklamanın ardından olaysız dağıldı.