İZMİR'de çekilen ve ulusal bir kanalda yayınlanan 'Derin Sular' dizisinde birlikte rol aldığı kız arkadaşı 39 yaşındaki B.O.'ya, tecavüz ettiği iddia edilen 26 yaşındaki Canberk Doğan Denizli, 'Cinsel saldırı ve darp' suçundan 13 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Savcı, Denizli’nin cinsel saldırı suçundan beraatine karar verilmesini, darp suçundan ise cezalandırılmasını istedi.
Dizide 'Feryal' karakterini canlandıran B.O., başroldeki 'Doruk' karakterini oynayan Canberk Doğan Denizli'nin, İzmir’deki evde kendisini dövdüğünü ve tecavüz ettiğini öne sürerek geçen 1 Haziran 2011 tarihinde şikayetçi oldu. Gözaltına alınan, ancak suçlamaları kabul etmeyen Denizli tutuklandı. Canberk Doğan Denizli hakkında 13 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 9 ayr tutuklu yargılanan Canberk Doğan Denizli, 21 Şubat 2012 tarihinde CMK'nın 130'uncu maddesi uyarınca duruşmalarda hazır bulunması, adli kontrol sistemine göre salı ve cuma günleri olmak üzere, haftada iki gün yaşadığı adresteki karakola imza vermesini kararlaştırarak tahliye edildi.
RUH SALIĞI BOZULMADI
İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan bugünkü duruşmaya şikayetçi B.O. katılmazken, sanık Canberk Doğan Denizli ve avukatı Can Erekul hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Erhan Atlı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ve dosyaya giren rapora göre B.O.’nun, olaydan dolayı ruh salığının bozulmadığını belirtti. Sanık Canberk Doğan Denizli'nin avukatı Can Erekul, şöyle dedi:
"Yazılı savunmalarımızı dosyaya sunduk. Savunmalarımızı destekleyen fotoğraflama çalışmalarımız var. Zaten mağdurenin ruh salığının kendiliğinden ve kıskanç yapısı nedeniyle bozuk olduğunu söylemiştik. Raporda ruh salığının bozuk olmadığı, ancak etkilenmiş olduğu belirtilmiştir."
CİNSEL SALDIRI SUÇUNDAN BERAATİNİ İSTEDİ
Duruşma savcısı Cihat Buldu, dosyayla ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı Buldu, sanık hakkında her ne kadar cinsel saldırı suçundan davası açlmışsa da, B.O. hakkında, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda, "Olay nedeniyle ruh salığının etkilendiği, ancak bu etkilenmenin ruh salığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı'nın belirtildiğine dikkat çekti. Sanığın cinsel saldırı suçunu işlediğine dair, mağdurenin çelişkili beyanından başka, cezalandırılmasını haklı gösterecek şüpheden uzak, kesin, maddi, inindarıcı başkaca delil elde edilemediğinden, bu suçtan beraatine karar verilmesini istedi. Savcı, sanığın olay sırasında kullandığı plastik cop ile vurarak basit tıbbi müdahale ile giderilecek yaralamasından dolayı darp suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi. Sanık Canberk Doğan Denizli, suçsuz olduğunu ve her iki suçtan da beraatini istediğini söyledi. Mahkeme başkanı Erhan Atlı, heyet değişikliği nedeniyle, karar vermek üzere duruşmayı erteledi.