EGE Denizi’nde Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 20 bin Kalaşnikof silah ve büyük miktarda patlayıcı ile yakalandığı ileri sürülerek Rodos’a götürülen 'Nour M' adlı yük gemisinin kaptanı 57 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, tüm konteynerlerin arandığını sadece manifestoda yazılı mermiler ve malzemelerin çıktığını söyledi. Olayın başından beri belirttiği gibi olumsuz bir durumun olmadığını vurgulayan kaptan Yılmaz, bir an önce yüklerini alıp, ayrılmak istediklerini söyledi.
Yunan Haber Ajansı, Ukrayna’dan aldığı konteynerleri Libya’ya götüren 75 metre uzunluğundaki 432 grostonluk Siera Leone bandıralı 'Nour M' adlı kuru yük gemisinin, geçen 7 Kasım gecesi, Kardak Kayalıkları ile Yunanistan’ın Kalimnos Adası arasında durdurulduğunu ve yapılan aramada 20 bin Kalaşnikof silah ile büyük miktarda patlayıcı ele geçirildiğini duyurdu. Rodos Adası’na çekilen gemideki 56 konteynerin yanı sıra ambar ve motor bölümü de arandı. Aramalar, bugün sabaha karşı sona erdi.
Geminin İskenderunlu, evli ve dört çocuk babası kaptanı Hüseyin Yılmaz, muhbarine telefonla yaptığı açıklamada, tüm konteynerlerin tek tek indirilip arandığı bildirdi. Kaptan Yılmaz, aramalarda daha öncede belirttiği gibi geminin manifestosunda yazılı malzeme ve çeşitli kalibrelerde mermi çıktığını söyleyip, "Ne lav silahı, ne 20 bin Kalaşnikof silah ne de patlayıcı bulundu. Yunanlılar umdukları, hayal ettiklerini bulamadılar. Ukrayna’daki resmi olan bir şirketten yasal bir yükleme yaptım ve Libya Savunma Bakanlığı’na yine yasal belgelerle götürüyordum. Türkiye’yi zor durumda bırakmak için onlarca senaryo yazıldı, hepsi hayali çıktı. Yükümü alıp buradan ayrılmayı bekliyorum" dedi.