– MHP Rize İl Teşkilatı'nın, İstanbul Esenyurt’taki seçim bürosuna düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız için Rize’de kılmak istediği gıyabi cenaze namazına, Müftülük imam görevlendirmedi. Partili bir imamın kıldırdığı gıyabi cenaze namazı sonrası açıklama yapan MHP’liler, Rize Müftüsü Yusuf Doğan’a tepki gösterdi.
Orta Cami’de kılınan gıyabi cenaze namazına MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, MHP Rize Belediye Başkanı adayı Dr. Zelkif Akgül ile yaklaşık 100 partili katıldı. Polisin cami çevresinde güvenlik önlemi aldığı gıyabi cenaze namazını MHP Muradiye Belde Belediye Başkan adayı emekli imam Abdullah Sarımehmet kıldırdı. Cenaze namazı sonrası açıklama yapan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, şehit edilen parti basın danışmanı Cengiz Akyıldız'ı diğer ülkücü şehitlerin yanına gönderdiklerini belirterek, saldırı olayını bir kavga görüntüsünde yanlı ve taraflı verdiğini öne sürdüğü medya kuruluşlarına tepki gösterdi.
“ŞEHİT CENAZESİNE HOCA TAHSİS EDEMİYORSANIZ BUNUN HESABI SORULACAKTIR”
Kazmaz, açıklamasında gıyabi cenaze namazı için kendilerine hoca tahsis etmediğini öne sürdüğü Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan’la ilgili olarak tepkilerini dile getirdi ve şunları söyledi:
“Şehit cenazesi kılmak istedik. Şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazı her şeyden önce İslam’ın bir gereğidir. Müftülük bu gıyabi cenaze namazı için bize hoca vermedi. İkindi namazı kılındı, hocalar camiden çıkmadı. Bizim hocamız cenaze namazını kıldırdı. Diyanet’in şehitlerin hatırası önünde kendine gelmesi lazım. Sayın Müftü, bir şehit cenazesi için namaz kılacak insanlara hoca tahsis edemiyorsanız bunun ileride bir hesabı mutlaka olacaktır. Gün gelecek bunun hesabı sorulacaktır.”
MHP Rize Belediye Başkanı adayı Dr. Zelkif Akgül ise, “Sınırda PKK’lılara hakim ve savcı yollayan hükümet şehidimiz için bir cenaze namazı kılmaya hoca yollamaya imtina ederek maksadını ve hedefini ortaya koymuştur” diyerek tepkisini dile getirdi.