17 Aralık Operasyonu kapsamında tutuklanan İşadamı Rıza Sarraf, 2012 yılında kiracı olarak oturduğu evin sahibinin kendisine "Burasını pavyon gibi yapmış, ben de onu adam sandım" dediği iddiasıyla dava açtı. Bugün görülen ilk duruşmada şikayetçi Rıza Sarraf'ın avukatı şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.  
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına şikayetçi Rıza Sarraf ve tutuksuz sanık Muzaffer Aslan da katılmadı. Sarraf'ın avukatı şikayetlerinin devam ettiğini belirterek davaya katılmak istedi. Ayrıca Sarraf'ın davaya herhangi bir şekilde gelmek istemediğini de belirtti. Hakim, tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi. SANIĞIN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Pişirici tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi Rıza Sarraf'ın, şüpheli Muzaffer Aslan'dan 2 yıl süreli olarak ev kiraladığı ve bu konuda kira sözleşmesi yaptıkları anlatıldı. Taraflar arasında akdedilen kira sözleşmesi sonucunda şikayetçi Sarraf'ın, şüpheli Aslan'ın evini tahliye ettiği ifade edilen iddianamede, Sarraf'ın yanında çalışanların kanalı ile Aslan'dan depozitosunu istediği belirtildi. Şikayetçi Sarraf'ın gıyabında Aslan'ın 'Burasını pavyon gibi yapmış ben de onu adam sandım...' gibi sözlerle hakaret ettiği belirtildi. İddianamede, Muzaffer Aslan'ın 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.
(BB)