HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kuşaklı Köyü'nde Suriye sınır boyuna duvar örülmesine karşı çıkan köylüler, zeytinliklerinin duvarın Suriye tarafında kalacağını iddia ederek, tepki gösterdi.
İç savaşın yaşandığı Suriye'den yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla sınıra yakın yerde hendek açma ve duvar örme çalışmaları yapılırken, Kuşaklı Köyü'nde yaşayan köylüler, buraya gelip, hudut birliğinde görevli askerlerle tartıştı. Duvarın sınırdan 500 metre içeride yapıldığını ve zeytinliklerinin Suriye tarafında kalacağını söyleyen köylüler, çalışmanın durdurulmasını istedi. Sert tartışmalar devam ederken, olay yerine gelen Kuşaklı Köyü Muhtarı Hasan Cemiloğlu, köylülerle konuşup, tartışmayı büyümeden sonlandırdı.
Muhtar Cemiloğlu, "Devletler bir karış toprak için savaş çıkarırken, sınırdan 500 metre köye yakın yerde duvar çekiyorlar. Zeytinliklerimiz diğer tarafta kalıyor. 25 yıldan bu yana kaçakçılığın bitmesini isteyen köy halkı olarak sınırın yanında bulunan tarlanın çiftçilere verilmesini istedik. Ankara'dan gelen heyete de anlattım. Duvar çekilince zeytinlerimiz Suriye tarafında kalacağı gibi, bu toprakları da Suriyeliler rahatlıkla kullanacaklar. Bizim ekmemize izin verilseydi en az 1000 aile geçimini o topraklardan çıkarırdı" diye konuştu.
Köy halkı daha sonra dağılarak evlerine döndü.