'SAVUNMA YAPMAYA HAZIR DEĞİLİM'
Davanın ilk duruşmasında, sanıklardan Nasır Eskiocak ile bazı sanıklar "Savunma yapmak için hazır" değiliz diyerek ifade vermedi. Savunma yapan sanıklar da hem suçlamaları, hem de daha önce verdikleri ifadeleri kabul etmedi. Patlatılan araçları kendi üzerine satın alan sanık Mehmet Genç, bombalı eylemden haberi olmadığını ileri sürdü. Nasır Eskiocak ile ailecek görüştüklerini belirten Genç, "Nasır bana 'Birlikte iş yapalım' dedi. Kuru gıda işi olduğunu söyledi. Bunun için araç satın aldık. İşyeri kiraladık. Araçları benim adıma aldık. Parasını da Nasır ödedi. Niye benim üzerime aldığını bilmiyorum. Ayrıca, sigara ve alkol kaçakçılığı da yapacağımızı söyledi. Patlamadan 2 gün önce 'Bizi takip ediyorlar' dedi. Ben de korku ve panikle kaçtım. Sonra da suçsuz olduğum için teslim oldum" dedi.
Sanıklardan İlhan Küçükdüveyki de ifadesinde kendisinin telefon alım satım işi yaptığını belirterek şunları söyledi:
"Patlamadan 10-15 gün önce Nasır gelerek 4 adet telefon ve hat aldı. Aldığı hatlar başkasının adına açılmış hatlardı. Sonra diğer sanıklardan gelip hat alanlar oldu. Benim bu olayla ilgim yok."
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın da izlediği duruşmaya ölenlerden 17 yaşındaki Oğulcan Tuna'nın annesi Fatma Tuna, elinde oğlunun fotoğrafıyla geldi.
Mahkeme heyeti, saat 12.00'da duruşmaya 1.5 saat ara verdi. MKA(BK/AK)