HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı yapanlarla ilgili Redhack grubunun yayınladığı Jandarma İstihbaratı belgelerini sızdırdığı iddiasıyla 24 Mayıs'ta tutuklanan jandarma er Utku Kalı, Samsun'da mahkemenin verdiği tahliye kararının ardından bu sabah Sivas Askeri Cezaevi'nden salıverildi.
Kızıl Hackerlar olarak bilinen bilgisayar korsanları grubu Redhack'ın, Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'na ait Reyhanlı saldırısıyla ilgili belgeleri Twitter üzerinden yayınlanması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Amasya Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan jandarma er Utku Kalı gözaltına alınmıştı. Belgeleri cep telefonu ile görüntüleyerek paylaştığı iddiasıyla Sivas'taki 5'inci Er Eğitim Tugayı Komutanlığı'nda askeri savcılığa getirilerek sorgulanan Kalı, çıkarıldığı Askeri Mahkemece 24 Mayıs'ta tutuklanmıştı.
SABAH SALIVERİLDİ
Hakkında devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin, devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama suçlarını zincirleme işlediği gerekçesiyle TCK 326 ve 43'üncü maddeleri uyarınca 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Utku Kalı özel yetkili Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ikinci duruşmada tahliye edildi. Sivas Asker Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kalı, kararın ardından Sivas'a gönderildikten sonra sabah saatlerinde cezaevinden salıverildi. Kalı'yı aynı zamanda avukatı olan ablası Ceren Kalı ve yakınları karşıladı. Aile basınla görüşmek istemedi. Utku Kalı'nın askerlik görevinin devam etmesi nedeni ile Sivas'tan Amasya Jandarma Komutanlığı'ndaki birliğine giderek teslim olacağını ve buradan kullanmadığı izinlerini alacağı öğrenildi. Kalı'nın 1 Ocak tarihine kadar vatani hizmetini Amasya'da sürdüreceği belirtildi. EA(EA/AAA)(FOTOĞRAFLI)