Gülay KUYUCU/VAN, () - BİTLİS Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) Kütüphane Daire Başkanlığı'nda görevli olan Şehnaz Ayhan, Genel Sekreter olarak görev yaptığı dönemde, asılsız ihbar, suçlama ve iftiralarla üniversiteden uzaklaştırılmaya çalışıldığını iddia ederek BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve 2 yardımcısı hakkında açtığı 20 bin TL'lik tazminat davasını kazandı.
Bitlis Eren Üniversitesi'ne 2008 yılında Genel Sekreter olarak atanan Şehnaz Ayhan, 2009 yılında Rektör Prof.Dr. Mahmut Doğru tarafından görevinden alınarak çeşitli birimlere verildi. Görev yeri değişiklikleri sonrası açtığı davaları kazanan Ayhan, Kütüphane Daire Başkanlığı emrine verildi. Kendisine verilen oda koşullarının kötü olduğunu, kütüphanenin deposu olarak kullanılan yerde görev yaptığını belirten Ayhan, bunun tespiti için Sulh Hukuk Mahkemesi'nden tespit talebinde bulundu.
Bunun üzerine hakim, bilirkişi ekibiyle üniversiteye gelerek kamerayla Ayhan'ın çalışma koşullarını görüntüledi. Ardından Ayhan'a üniversite yönetimi izinsiz hakim talebinde bulunduğu gerekçesiyle kınama ve disiplin cezası verdi. Ancak bu karar Van Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.
TAZMİNAT DAVASI AÇTI
Şehnaz Ayhan, haksızlığa uğradığını iddia ederek BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Doğru ve yardımcıları Prof.Dr. İbrahim Halil Çerçi ve Prof.Dr. Ali Mükremin Apaydın hakkında Bitlis Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 2011 yılında 2 ayrı tazminat davası açtı.
DAVAYI KAZANDI
Van Bölge Barosu eski Başkanı Hüsnü Ayhan, aynı zamanda kızı olan müvekkili Şehnaz Ayhan'ın, üniversiteye yapılan tayin ve görevlendirmelerde kadrolaşmaya gidildiğini ve bunun yanlış olduğunu belirtmesi üzerine, Prof. Doğru'nun baskısına maruz kaldığını iddia etti. Avukat Ayhan, bunun üzerine 2011 yılında BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve yardımcıları İbrahim Halil Çerçi ile Ali Mükremin Apaydın hakkında açtıkları 20 bin TL'lik tazminat davasını kazandıklarını söyledi. Avukat Ayhan,"Şehnaz Ayhan, BEÜ'de 2008 yılında Yönetim Kurulu kararı ile Genel Sekreter olarak atandı. Kısa bir süre sonra BEÜ'ye rektör ataması yapıldı. Müvekkilim bir yıla yakın yeni rektörle görev yaptı. Ancak yeni rektör kısa bir zaman içerisinde Şehnaz Ayhan'ın istifa etmesini istedi. İstifa etmeyince tek imzayla Şehnaz Ayhan'ı görevden alıyor. Ancak Genel Sekreter yönetim kurulu kararıyla atanır ve görevden alınır. Rektör Doğru, müvekkilim hakkında 18 dava açmış. Ailesinde avukat olmayan birinin bununla mücadele etmesi mümkün değil. Ama biz direneceğiz. Zaten haklı olduğumuz da mahkeme kararlarıyla sabit oluyor. Müvekkilim açılan davaları kazanınca göreve başlatma yazısının yazıldığı gün başka bir suçtan dolayı görevden alıyor. Bu Türkiye'de görülmüş birşey değildir" dedi.

FOTOĞRAFLI