CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ
Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nde, El Nusra cephesi ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasındaki çatışma sırasında, sınırı aşan havan topu mermisinin isabet ettiği evde yaşamını yitiren inşaat işçisi İdris Akgül'ün cenazesi, otopsisinin ardından ilçeye bağlı Yalçınkaya Köyü'nde toprağa verildi.
Sabah saat 06.30 sıralarında Suriye'de süren çatışmalar sırasında ateşlenen bir havan mermisi sınıra 300 metre uzaklıktaki Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Akgül Ailesi'nin yaşadığı evin bahçe duvarını aşarak bir odaya girip patladı. Patlamanın etkisiyle ev tahrip olurken, 30 yaşındaki 3 çocuk babası inşaat işçisi İdris Akgül uyuduğu odada öldü, 8 yaşındaki kızı Büşra yaralandı. Olayın ardından evin duvarları kanla boyanırken, hafif yaralanan Büşra Akgül hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Okulların tatil edildiği ilçede yetkililer, belediye hoparlörlerinden sık sık dışarı çıkılmaması yönünde uyarı anonsları yaptırdı.
MÜHİMMATLAR SINIRI AŞTI
Sabah saatlerinde yoğunlaşan çatışmalarda çok sayıda mermi sınırı aşarak Ceylanpınar'daki ev ve işyerlerine isabet etti. Çatışmalar sırasında ateşlenerek sınırı aşan 4 bomba ve mühimmat ise güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde imha edildi. Güvenlik güçleri de, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine sınır hattında ve ilçe genelinde önlemlerini en üst düzeye çıkardı.
TSK KARŞILIK VERDİ
Rasulayn'daki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Ceylanpınar'da tedirginlik hakim oldu. Türk Silahı Kuvvetleri ise havan mermisinin ateşlendiği bölgeye Uluslararası angajman kuralları nedeniyle misliyle karşılık verdi. Misilleme atışlarında Ceylanpınar'da bir kişinin ölümüne yol açan top mermisinin ateşlendiği mevzinin imha edildiği bildirildi.
VALİ GÜVENÇ: SAVAŞI KİRLİ BULUYORUZ
Ölümü ile Ceylanpınar'da tedirginliği artıran İdris Akgül'ün cenaze törenine İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve bürokratlar ile birlikte katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriye'de devam eden savaşı kirli bulduklarını ve bitmesi için dua edilmesini isteyerek şöyle konuştu:
"Yaşanan kirli savaş nedeniyle Ceylanpınar'da 5 kardeşimizi kaybettik. Savaşı kirli buluyoruz. Bu bölgede Arap, Kürt savaşı istemiyoruz. Bu bölgede bu insanlar bin yıldır, Müslüman, mazlum ve masum şekilde yaşıyordu. Bizim bu bölgede barışa ihtiyacımız var. Sınırın iki tarafında da barışın olması için dua ediyoruz. Ölenler bizim canımızdır. Canımız yanıyor. Arap ve Kürtlerin birbirlerini öldürmesini tasvip etmiyoruz. Her mermiden sonra uluslararası angajman kuralları gerekçesiyle misilleme yapıyoruz. Bu kardeşimizin öldüğü noktaya da ateş edildi ve atış yapılan nokta imha edildi. Sorun neyse konuşarak ve tartışılarak çözülsün."
Sokakların boşaldığı Ceylanpınar'da tedirginlik devam ederken, sınırın karşı tarafı olan Rasulayn'da ise aralıklarla silah sesleri duyuluyor.