SURİYE'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nde, El Kaide'nin kolu olarak nitelendirilen El Nusra Cephesi ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasındaki çatışma sırasında, bir havan mermisi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne düştü. Olayda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Taraflar arasında şiddetlenen çatışmalar sırasında ateşlenen bir havan mermisi, bugün saat 06.30 sıralarında sınırı aşarak Ceylanpınar'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir eve isabet etti. Olayda, 30 yaşındaki İdris Akgül hayatını kaybederken, odada bulunan çocuğu da hafif yaralandı. Bölgeye güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Bugünkü olayla birlikte geçen 16 Temmuz'da başlayan çatışmalarda sınırı aşan mermiler nedeniyle ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.
EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
Rasulayn'da ateşlenen havan mermisinin Ceylanpınar'a düşmesi sonucu 1 kişinin ölümü ardından ilçede eğitime bugün ara verildi. Belediye hoparlörlerinden yapılan duyuruda eğitime 1 gün ara verildiği ve vatandaşların dışarı çıkmamaları yönünde uyarı yapıldı.