Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da Ramazan ayının ilk haftasında trafik polislerinin yaptığı denetimleride 44 bin 633 sürücüye ceza kesildi. Bir hafta içinde emniyet şeritlerini gereksiz yere kullanan 7 bin 104 araç sürücüsü trafik polisleri tarafından yakalanırken direksiyonda cep telefonu ile konuşan, kırmızı ışıkta durmayan, aşırı hız yapan sürücülerde cezalardan kurtulamadı. Ramazan ayının ilk haftasında alkollü araç kullandığı için yakalanan sürücü sayısında ise düşüş yaşandı. Daha önce haftada 250-350 arasında değişen yakalanan alkollü sürücü sayısı bu kez 62 olarak kayıtlara geçti.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 30 Haziran-06 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılan denetimlerde sürücülere ceza yağdı. Polisin yaptığı denetimlerde emniyet şeridi ihlali yapan 7 bin 104 sürücü, aşırı hız yapan 4 bin 390 sürücü, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşan 3 bin 704 sürücü, emniyet kemeri takmayan 2 bin 961 sürücü trafik polislerinden kurtulamadı. Kontroller sırasında fazla yolcu alan, korsan taşımacılık yapan, kask takmadan motosiklet kullanan,trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan sürücülerle birlikte 7 gün içinde kesilen ceza sayısı 44 bin 633’e ulaştı.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANAN SAYISI DÜŞTÜ

Öte yandan Ramazan ayı olması nedeniyle alkollü araç kullanan sürücü sayısında büyük düşüş yaşandığı belirtildi. Daha önce haftada 250-350 sürücü alkollü araç kullanırken yakalanırken Ramazan ayının ilk haftasında yapılan denetimlerde sadece 63 sürücünün alkollü araç kullandığı tespit edildi. Bu sürücülerin ehliyetlerine el kondu.

3 ÖLÜMLÜ KAZA MEYDANA GELDİ

Bu arada son bir hafta içinde İstanbul’da 3 ölümlü 163 yaralamalı, 330 maddi hasarlı olmak üzere toplam 496 trafik kazasına trafik polisleri tarafından müdahale edildiği belirtildi. Bu kazalarda 252 vatandaşın çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındıkları öğrenildi.