BURSA, () - BURSA'da psikolojik sorunları bulunan ve kendisinden 10 gündür haber alınamayan 33 yaşındaki Ali Ersin, Uludağ'ın eteklerindeki ormanlık alanda, Sivil Savunma ekipleri tarafından bitkin halde bulundu. Ayaklarında morluklar oluşmaya başlanan genç, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.
Merkez Osmangazi İlçesi'nde yaşayan ve psikolojik sorunları olan Ali Ersin evinde ilaç tedavisi görüyordu. Bir süredir ilaçlarını kullanmayan ve rahatsızlığı ilerleyen Ali Ersin, geçen 13 Haziran günü, ormanlık alanda gezeceğini söyleyerek evden ayrıldı. Daha sonra geri dönmeyen Ali Ersin'in 53 yaşındaki babası Bekir Ersin, oğlunun bulunması için savcılığa başvurunca, Sivil Savunma ekipleri özel eğitim alan köpeklerle birlikte bölgede üç kez geniş çaplı arama yaptılar. Gece ve gündüz sürdürülen çalışmalardan sonuç çıkmayınca aramalara geçen hafta son verildi.
ÇOBAN GÖRÜNCE BULUNDU
Ali Ersin geçen Cuma günü Seç Köy ile Avrancık Köyleri arasında, sigara istediği İbrahim Çelik adlı Çoban tarafından görüldü. Çoban Çelik, yağmurdan ıslanan ve üzerinde sadece şortu bulunan Ali Ersin'e yağmurluk ve şemsiye verdi. Çelik daha sonra Alacahırka Mahallesi'nde oturduğunu öğrendiği gencin ailesine ulaşılması için Köy Muhtarına haber verdi.
Seç Köy Muhtarı'nın dün meslektaşını araması sonucu sivil savunma ekipleri akşam saatlerinde Seçköy'e giderek, Çoban İbrahim Çelik'in Ali Ersin'i son gördüğü yere gittiler. Burada 4 saat süren çalışmanın ardından seslerine yanıt veren Ali Ersin'e ulaşıldı. Çalılıklar arasında oturan Ali Ersin Sivil Savunma ekipleri tarafından sırtta taşınacak ambulansa getirildi. Aşırı kilo kaybettiği gözlenen ve ayaklarında morluk başlayan genç devlet hastanesinde tedavi altına alındı.
Ali Ersin'in kaybolmasıyla ilgili soruşturmaya başlandı.

FOTOĞRAFLI