ESKİŞEHİR'de hükümeti protesto etmek için Ak Parti il binası önüne yürüyen kalabalık Halkbank şubesine çürük domates attı.
Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 400 kişi Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Bakanlar yetmez hükümet istifa' ve 'Bu pisliği ancak halk temizler' yazılı pankartlar açan kalabalık sık sık 'Hükümet istifa', 'Her yer Taksim her yer direniş' ve 'Ali'ye kıyanlar halkı soyanlar' sloganı attı. Kalabalıktan bazıları Üniversite Caddesi'ndeki Halkbank şubesine çürük domates attı. Yürüyerek İsmet İnönü Caddesi'ne gelen kalabalık arasında bulunan bazı gruplar Porsuk Bulvarı Migros mağazası yerine Ak Parti il binasına yürüyüp burada basın açıklamasının okunmasını istedi. Bunun üzerine yaklaşık 300 kişi kalabalıktan ayrılıp dağıldı. Kalan 100 kadar kişi ise Yunus Emre Caddesi'nde bulunan Ak Parti il binasına doğru yürüdü.
Grubu Ak Parti il binası yakınında barikat kuran TOMA araçlı çevik kuvvet polisi karşıladı. Parti binası önüne yaklaşmayan grup adına basın açıklamasını Can Ersoy okudu. Ersoy, "Gezi direnişlerinde sokaklardaki milyonlara düşman hukuku uygulayarak gençlerin öldürülmesine, kalıcı bedensel hasarlarla yaşamak zorunda bırakılmasına, ağır işkenceler görmesine sebep olan AKP-Cemaat ittifakı iktidar ve rant paylaşımında birbirlerine düştüler. Geri dönüşü olmayan bir kavgaya tutuştular. ne diyelim onların kavgaları daim olsun. Bizler onların kavgalarının tarafı değiliz. Bizler insanlığın, emeğin, insan hak ve özgürlüklerinin, eşit yurttaşlık haklarının, çalışma ve adil paylaşımın tarafıyız" diye konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardandan gruptakiler geldikleri yoldan geri döndükten sonra dağıldı.
Öte yandan emniyet müdürlüğü yetkilileri, Ak Parti il binası yakınında basın açıklaması yapan 100 kadar kişinin kamera görüntülerinden kimliklerinin tespit edilerek yolu trafiğe kapattıkları için 343'er lira para cezası verileceği belirtti.