Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da kafede çıkan kavgada bir kişinin yaralanması olayına karışan 25 yaşındaki Abdurrahman T., polise ve çevredeki vatandaşlara pompalı tüfekle ateş açtı. Ancak silah tutukluk yaptı. Vatandaşlar tarafından dövülerek linç edilmek istenen Abdurrahman T., polisler tarafından kurtarıldı.  
Olay, geçen pazartesi günü saat 23.45 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Hamidiye Mahallesi İnce Minare Sokak içerisinde bulunan bir kafede meydana geldi. İddiaya göre iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Kavga esnasında Muhammet Öztaşçı, yüzünden aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. Öztaşçı, kendi imkanları ile hastaneye giderek tedavi altına alındı.
POMPALI TÜFEKLE OLAY YERİNE GELDİ
Kavgaya karıştığı belirtilen ve alkollü olduğu öne sürülen Abdurrahman T. pompalı tüfekle tekrar olay yerine geldi. Bu sırada işyerinde inceleme yapan sivil polis ekipleri ile karşılaşan Abdurrahman T., tüfeğini polis ekiplerine doğrultarak ateş etti. Tutukluk yapan tüfeğin ateş almaması üzerine yaya trafiğinin yoğun olduğu Zafer Meydanı'na koşan Abdurrahman T. vatandaşlara da ateş etti. Tüfeği yine ateş almayan Abdurrahman T., vatandaşlar ve polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Vatandaşlar tarafından dövülen şüpheli bayıldı.
LİNÇ ETMEK İSTEDİLER
Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, vatandaşlar Abdurrahman T.'yi linç etmek istedi. Polis ekipleri vatandaşları güçlükle ikna ederken, yaralı Abdurrahman T. güvenlik önlemleri altında ambulansa bindirildi. Abdurrahman T., Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Özel Harekat polisleri de olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Abdurrahman T.'nin ifadesinde, ''Hiçbir şey hatırlamıyorum. Gözümü hastanede açtım'' dediği öğrenilirken, tedavisi tamamlandıktan çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

FOTOĞRAFLI