ADANA'da, pompalı av tüfeğiyle bastıkları kuyumcuda işyeri sahibi 2 kardeşi yaralayıp 1 kilo 100 gram altın gasp ettikleri öne sürülen 4 sanık, 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 13 Mart 2012'de, merkez Seyhan İlçesi Barbaros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Abdullah Aslan (20), Müslüm Sezik (23), İhsan Boztay (19) ile Abdulgafur Ürek (20) kiraladıkları araca binip, ellerindeki pompalı av tüfekleriyle Eminağa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Cengiz Altunkaynak (35) ile kardeşi Gazi Altunkaynak'a (33) ait kuyumcu dükkanını bastı. İşyeri sahibi 2 kardeşi ateş ederek ve tüfek dipçiğiyle başlarına vurarak yaralayan şüpheliler, 1 kilo 100 gram altını alarak geldikleri araçla kaçtı.
Olayın ardından farklı tarihlerde yakalanıp tutuklanan 4 şüpheli hakkında dava açıldı. 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, olaydan önce uyuşturucu aldıklarını ve olayın ayrıntılarını hatırlamadıklarını ileri sürdü. Ekonomik sıkıntı çektiğini belirten sanıklardan Abdulgafur Ürek, "Olaydan dolayı pişmanlık duyuyorum ve üzgünüm. Ben hedef gözeterek ateş etmedim. Ancak uyuşturucu madde aldığım için olayın nasıl gerçekleştiğini tam olarak hatırlamıyorum" dedi. Diğer sanıklar da benzer ifade verdi.
Mahkeme heyeti, sanıkların duruşmalardaki iyi hallerini de göz önünde bulndurarak 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.
BAŞKA SOYGUNDA BABA- OĞUL KUYUMCU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Sanıklardan Abdullah Aslan'ın, PTT şubesine yönelik başka bir silahlı soygundan 15 yıl, bir başka kuyumcu soygununda baba- oğul kuyumcunun öldürülmesi suçundan da 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi isteniyor. Farklı mahkemelerdeki 2 dava da devam ediyor.