İzmir'in Aliağa ilçesinde, temizlikçi kadını pompalı tüfekle rehin alan Osman G.’yi ikna için polis ekiplerinin çabaları sürerken, rehin alınan kadın Songül T. ile Osman G’nin ilişki yaşadıkları ve kadının ayrılma kararının ardından olayların yaşandığı iddia edildi.

Aliağa ilçesindeki, Siteler Mahallesi 428 Sokak'ta bulunan Ekim Sitesi C Blok'un 6. katındaki eve Songül T ve 19 yaşındaki oğlu Muzaffer T. temizliğe gitti. İddialara göre, Songül T. ile ilişki yaşadığı iddia edilen Osman G., ev sahibi çıktıktan sonra elindeki pompalı tüfekle sabah saatlerinde eve gelerek Songül T. ve oğlu 19 yaşındaki oğlu Muzaffer T.'yi rehin aldı.

KESKİN NİŞANCILARIN ELLERİ TETİKTE
Olay duyulur duyulmaz İzmir polisi alarma geçti. Bölgeye keskin nişancılar, özel harekatçılar ve çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Keskin nişancılar, çevredeki binalarda konuşlanırken, polis ekipleri de olay yerine şerit çekerek bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı. Öte yandan 112 acil servis ekipleri ve itfaiye ekipleri de bölgede hazır bekletildi.

6 SAAT SONRA KADININ OĞLUNU BIRAKTI
Bölgede rehine krizi devam ederken, 6 saatin sonunda Osman G., Songül T.'nin 19 yaşındaki oğlu Muzaffer T.'yi serbest bıraktı. Polis ekipleri tarafından teslim alınan Muzaffer T., ifade için emniyete götürüldü. 

YASAK AŞK İDDİASI
Rehine olayıyla ilgili ayrıntılar yavaş yavaş ortaya çıkarken, Osman G. ve Songül T'nin sevgili olduğu iddia edildi. Songül T'nin ayrılmak istediğini Osman G.'ye anlatınca olayların yaşandığı öne sürüldü. Ev sahibi Nevzat Kaya ise, olay şöyle anlattı: "Üniversiteli çocuğu ile birlikte temizlikçi kadını bıraktık. Ondan sonra emniyetten telefon edildi. Anahtarınız varsa getirin rehin alındılar diye. Mesele nedir biz de bilmiyoruz." Öte yandan, Osman G'nin babası ve ağabeyi de olay yerine gelerek, şahısı ikna etmeye çalıştı. Polis ekiplerinin ikna çalışmaları sürüyor.