Ali AKSOYER/İSTANBUL() POLONEZKÖY’de 100 polisin katıldığı bir fuhuş operasyonu yapıldı. Daha önceden tespit edilen 11 adrese yapılan baskınlarda bir fuhuş çetesi çökertildi. Baskında fuhuş yaptığı belirlenen yabancı uyruklu 5 kadın yakalanırken, örgütün yönetici kadrosunda bulunan 9 kişiden 5'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 3 ay önce bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada fuhuş çetesi çökertildi. Polisin savcılık izniyle yaptığı fiziki ve telefon dinlemeleri sonucu delillerin toplanmasının ardından 21 Mayıs tarihinde operasyon yapıldı. Ahlak ve Kumar Büro Amirliğine bağlı yaklaşık 100 polisin katıldığı baskında Polonezköy’de daha önceden belirlenen 11 adrese eşzamanlı baskın yapıldı.

Baskınlarda erkeklerle para karşılığı fuhuş yaptıkları tespit edilen 4’ü Moldova uyruklu 1 Romanya vatandaşı 5 kadın yakalandı. Bu kadınlar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye gönderildi. Öte yandan fuhuş örgütünün yönetici kadrosunda bulunan biri kadın 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek sorgulandı. Şüphelilerin 400  ile  bin arasında değişen fiyatlarda müşterilere kadın pazarladıkları ortaya çıktı. Şüphelilerden 5’i işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AA (MK)