ANTALYA'da, polisin kumarhane operasyonlarında 2'si polis, 1'i zabıta olmak üzere 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 1000 liraya Konya'da ve Ankara'da yaptırdıkları tombala cihazlarıyla kumar oynattığı, bir gecede 3 kere kazanan talihliye 'tulum çekme' ödülü olarak 5 bin lira verdikleri belirtildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, cumhuriyet savcılığının talimatı üzerine kumar oynatıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yaklaşık 4 ay süren istihbarat ve fiziki takibin ardından harekete geçen polis, 3 gün önce Antalya başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve Konya'da eş zamanlı baskınlar yaptı. Daha önce kumar oynatmak ile başka suçlardan birçok kaydı bulunan ve örgüt lideri olduğu öne sürülen M.A.M. İstanbul'da gözaltına alınırken Antalya merkezinde de 16 kişi yakalandı.
CİHAZLAR KONYA VE ANKARA'DAN
Şüphelilerin sorgularında, Antalya'da ıssız bölgelerde seçtikleri 10'a yakın mekanda kumar oynattığı, tombala cihazlarını 1000 lira karşılığında Ankara ve Konya'daki sanayi sitelerinde yaptırdığı anlaşıldı.
Bir mekanda aynı anda 40-50 kişinin tombala oynayabildiği, 5 lira karşılığında satılan kartlardan en az 5'er tane alındığı ve her oyunun 10 dakika sürdüğü belirtildi.
GECEDE 100-150 BİN LİRA HASILAT
Yapılan incelemelerde 10 kumarhanenin bir gecedeki hasılatının 100-150 bin lira arasında değiştiği, şüphelilere bu paranın yarısına yakınının düştüğü ortaya çıktı. Bir gecede 3 kez üst üste kazanana 'tulum çekti' ifadesinin kullanıldığı kumarhanelerde, talihliye 5 bin lira ödül verildiği saptandı. Gözaltına alınanlar arasında Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis ile 1 zabıta da yer alıyor.
Sorguları tamamlanan M.A.M., H.A., E.Ş., B.U., A.K., S.G., M.Ö.M., H.Ş., O.Ö., K.D., V.B., M.Ç., M.S.M., İ.B., H.G. ve E.D., 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kumar oynatmak ve yer temin etmek' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.