ADANA'da, 'Hırsız var' yürüyüşüne izin vermeyen polisin yaptığı müdahalede yaralanan Eğitim-Sen üyesi öğretmen Güven Boğa, İnsan Hakları Derneği'nde (İHD) basın açıklaması yaparak vücudunda oluşan morlukları gösterdi.
İnönü Parkı'nda 26 Aralık'ta toplanan KESK, TTB ve TMMOB üyesi yaklaşık 300 kişi, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle hükümeti protesto etmek için 500 metre uzaklıktaki Atatürk Parkı'na yürümek istedi. Ancak yürüyüşe izin vermeyen polis, ısrar eden eylemcilere biber gazı ve içinde kimyasal madde bulunduğu iddia edilen su sıkarak müdahale etti. Çıkan olaylarda 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Eylem sırasında yaralananlardan Biyoloji Öğretmeni Güven Boğa, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, yürüyüşe müdahale eden polisler hakkında şikayetçi oldu.
'SANKİ SAVAŞ ÇIKMIŞÇASINA MÜDAHALE'
İHD Adana Şubesi'nde basın açıklaması yapan Boğa, vücudunda oluşan morlukları göstererek şöyle dedi:
"Bizler, demokratik hakkımızı kullanarak protesto yürüyüşü yapmak istedik. Ancak buna izin vermeyen polis, bize sanki savaş çıkmışçasına müdahalede bulundu. Benim dışında 3 arkadaşımız daha yaralandı. Basınçlı suyu göğsüme uzun süre sıktıkları için 26 Aralık'tan beri sıkıntılar yaşıyorum. Ayrıca yere düştükten sonra polisler vücudumun çeşitli yerlerine tekme atarak her yerimi morluk için bıraktılar."
Dün gece evinde dinlenirken kalp rahatsızlığı geçirdiğini belirten Boğa, Adli Tıp Kurumu'ndan aldığı darp raporunu da dağıttı.