GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik polisleri, son günlerde meydana gelen otobüs kazalarının ardından şehirlerarası otobüs terminalinde kışlık lastik ve takograf kontrolü yaptı.
Son günlerde onlarca kişinin öldüğü ve birçok kişinin ise yaralandığı otobüs kazalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçen yıl yayınladığı kış lastiği kullanma zorunluluğu genelgesi doğrultusunda denetimler artırıldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Otogar'da, şehirler arası yola çıkacak otobüslerde lastik kalınlığını ölçen cihazlarla kış lastik kontrolü ve takograf denetlemesi yaptı.
Trafik Tescil Denetleme Şubesi'nde görevli Baş Komiser Zeynel Kubat, 2013 yılında yayınlanan genelge ile kış lastiği uygulamasının zorunlu hale geldiğini belirterek, "Daha önce kış lastiği zorunlu değildi ama artık zorunlu oldu. Şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği uygulaması yapıyoruz. Vatandaşların huzur içinde yolculuk yapması amacıyla kontrollerimizi sıklaştırdık" dedi.
Denetimlerde bir olumsuzluğa rastlanılmazken polisler, şoförlere kurallara uymaları ve lastik kontrollerini sıkça yapmaları uyarısında bulundu.