Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), ()- SAKARYA Emniyet Müdürlüğü, camilerde sentetik uyuşturucu bonzai ile ilgili cemaate bilgi verdi.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, son yıllarda ölümlerle gündeme gelen bonzaiye karşı vatandaşları camilerde bilgilendirmeye başladı. Ekipler dün Erenler Merkez Camii'nde cuma namazı öncesi cemaate sinevizyonla bonzai ve jamaika adı verilen uyuşturucu maddelerle ilgili slayt gösterisi izletti. Uyuşturucu maddelerin insan vucüduna nasıl zarar verdiğini de  anlatan ekipler, özellikle babalara çocuklarını bu maddelerden uzak tutmaları konusunda uyardı.
Konuyla ilgili detaylı bilgi veren KOM Şube Müdürlüğü Narkotik Madde Bağımlılığıyla Mücadele Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Harun Yıldırım uyuşturucu bağımlılarının içinde bulunduğu bir video kaydını beyaz perdeye yansıtarak, vatandaşlara uyuşturucu maddelerle ilgili bilgi verdi. Polis memuru Yıldırım, bonzai ve jamaika kullanan kişilerin vücutlarında ağız kuruluğu, gözlerde kanlanma, vücutta sivilce, deri döküntüleri, halüsülasyon görme, bilinç kaybı gibi etkilerin görüldüğünü kaydetti. Bonzai ve jamaika kullanımından ölen kişilerin genellikle kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini dile getiren Yıldırım, "Ani kalp krizi, iç organlarının parçalanması suretiyle o kişide, o anda veya ikinci kullanımda muhakkak hayatlarını kaybediyorlar. Zaten komaya giriyorlar ya çıkar, ya da çıkmaz" diye konuştu.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü bu çalışmaların ülke genelinde devam edeceği öğrenildi.

FOTOĞRAF