Polislik Sınavına Gireceklere 'Örgüte Bağlılık' Mülakatı
Konya'da yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasında, polis ve adliyede katip olmak isteyen kişilerin, örgüt tarafından sınav öncesi 'örgüte bağlılık mülaktı'ndan geçirildiği ortaya çıktı.
ŞAHİT OLDUĞU OLAYLARI ANLATTI
Örgütte çeşitli pozisyonlarda görev yapan şüpheli A.S., İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki ifadesinde, şahit olduğu önemli birkaç konuyu anlatmak istediğini söyledi.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN LİSTESİ
Üniversite sınav sonuçları açıklanınca ÖSYM'den Konya'daki üniversiteleri kazananların listesinin gönderildiğini öne süren A.S, üniversiteyi kazanan öğrencileri tek tek aradıklarını dile getirdi.
"FETÖ'YE KAZANDIRMAYA ÇALIŞIRDIK"
Öğrencilere kalacak yerleri olup olmadığını sorup, okul kayıtlarında kendilerine yardımcı olabileceklerini söylediklerini aktaran A.S, "Kayıt için geldiklerinde onlarla ilgilenir, yemek yedirir, FETÖ/PDY yapılanmasına kazandırmaya çalışırdık." dedi.
"EYALET İMAMLARI 'BÖLGE İMAMLARI'NI TOPLUYORDU"
Polislik ve adliyede katiplik sınavı açılacağında "eyalet imamı"nın "büyük bölge imamları"nı topladığını ifade eden A.S, polislik ve katiplik için memur alınacağını, sınavlara girmek isteyen örgütteki öğrenciler veya örgüt mensuplarının yakınlarının isimlerinin tespit edilmesini istediğini bildirdi.
"CEMAATE BAĞLILIKLARI SORGULANIYORDU"
A.S, örgütle ilgili şu bilgileri verdi:
"Belirlenen isimleri, cemaate ait yurda toplayarak mülakat yaparlardı. Mülakatta genel olarak, 'Cemaatte ne kadar kaldın?', 'Cemaate gelip gidiyor musun?', 'Fethullah Gülen'i kendine hoca olarak kabul ediyor musun?', 'Fethullah Gülen'in kitaplarını okuyor musun?' gibi sorular yöneltilerek birden beşe kadar derecelendirme yapılıyordu. Bu, cemaate bağlılık derecesiydi. Dereceye girenlerin isimleri Ankara'ya gönderiliyordu. Cemaate bağlılığı tespit edilenler ve sınava girmesi istenenler, cemaatin yurdunda 20 günlük kampa alınır, ders çalıştırılırdı. Duyduğum kadarıyla bu süre zarfında sınavda çıkacak sorular ve cevaplar kampa katılanlara ezberletilirdi.
KOD ADI: PELİN-POLAT
Cemaat içerisinde tedbire uyulduğundan dolayı telefon görüşmelerinde ve cemaatiçerisindeki konuşmalarda polislik sınavına girecek üniversite mezunu öğrenciler için 'Pelin', lise mezunu öğrencilere 'Polat' kod adları kullanılırdı."