Ali AKSOYER/İSTANBUL() TELEFONDA kendilerini polis olarak tanıtarak eski milli güreşçinin eşi 80 yaşındaki Y.B.’den iki ayrı seferde 830 bin lira dolandıran iki şüpheli, üçüncü kez para almaya çalışırken polis tarafından yakalandı. Yaşlı kadının şikayeti üzerine polis, içinde para olduğunu sandıkları poşeti çöp konteynırının yanından almaya çalışan iki şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler tutuklandı.
İstanbul’da polisi arayan 80 yaşındaki Y.B., kendisini telefonla arayan kişilere daha önce iki kez para verdiğini ancak şüphelilerin bir kez daha aradıklarını söyledi. Eski milli güreşçinin eşi olduğu öğrenilen Y.B.’inin poliste verdiği ifadesinde “Beni aradılar ve polis olduklarını söylediler. Terör örgütüyle ilgili bir operasyonda benim ve eşimin adının geçtiğini söylediler. Suçluları yakalamak için kendilerine yardım etmem gerektiğini belirttiler. Benden suçluların yakalanması için para istediler. Parayı gizli bir operasyon olduğu için bankaya değil, bir poşete koyarak istedikleri yere bırakmamı söylediler. Onlara inandım. İki ayrı seferde benden istedikleri toplam 830 bin lirayı poşetlere koyarak iki ayrı parkta ağaçların altına bıraktım. Ancak yine arayıp para isteyince şüphelenerek 155 Polis İmdat telefonunu aradım. Bana dolandırıldığımı söylediler.” dedi.
Polis şüphelileri yakalamak için plan yaptı. Plan gereği yaşlı kadına, şüpheliler aradığında bir kez daha para vereceğini söylemesini istedi. Şüpheliler bu kez parayı bir çöp konteynırının yanına bırakmasını isteyince polis alarma geçti. Yaşlı kadın içinde para boyutlarında kesilmiş kağıtlar bulunan poşeti çöp konteynırının içine bıraktıktan kısa süre sonra iki şüpheli paketi almaya geldi. Şüpheliler suçüstü yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler ifadelerinde poşeti çöp tenekesinin yanından tesadüfen aldıklarını söyledi. Şüpheliler H.B. ve A.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis daha önceden şüpheliler tarafından alınan 830 bin lirayı bulabilmek için operasyonlara devam ediyor.
(FOTOĞRAFLI)