BARTIN'da, toplumsal olaylara müdahale tatbikatında senaryo uyarınca eylemci rolüne giren polisler, molotof, taş ve sopalarla çevik kuvvet polisine saldırdı. Çevik kuvvet ekibi sis bombası kullanarak etkisiz hale getirdiği eylemcileri gözaltına aldı.
Bartın Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde yeni göreve başlayan 2'si kadın 20 polisin eğitim çalışması kapsamında düzenlenen toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikatta, eylemci rolüne giren polislerle çevik kuvvet karşı karşıya geldi. Tatbikat öncesi eylemci polislerin ellerindeki molotoflarla selfie çekmeleri dikkat çekti.  
Senaryo gereği ellerindeki dövizlerle Karayolları 156'ncı Şube Şefliği'ndeki toplantıya girmek isteyen eylemci gruba çevik kuvvet ekibi engel oldu. Eylemciler, ellerindeki taş, sopa ve molotofları, aralarında 2 kadın polisin de bulunduğu çevik kuvvet ekibine attı. Havai fişek de atan eylemciler, daha sonra elelrindeki sopalarla polislere saldırdı.
Kalkanlarla kendilerini koruyan çevik kuvvet, gruba sis bombası ile müdahale etti. Çevik kuvvet, kaçmaya çalışan eylemcilerden bazılarını yere yatırıp gözaltına aldı.
Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, 1 haftalık eğitimin tatbikatla sona erdiğini söyledi. Altınok, şöyle dedi:
"Toplumsal olaylarda polisimizin neler yapması gerektiği, halkımızın yasal olan haklarını kullanmaları esnasında masum vatandaşların arasına karışmış olan provakoterleri ayırabilmek, olası olaylara müdahalede polisimizin kendisini nasıl koruması gerektiği burada uygulamalı olarak gösterildi. Umarım yaşanmaz ama bu tür eğitimlerin faydasını her zaman görüyoruz."

FOTOĞRAFLI