Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, kendini savcı olarak tanıtan bir kişinin telefonla yönlendirmesi üzerine bankadan kredi çekip, istenilen hesaba yatırmak isteyen 70 yaşındaki Ahmet Y., polislerin son anda müdahalesiyle dolandırılmaktan kurtuldu.
İnegöl'de, kendini savcı olarak tanıtan işçi emeklisi olan Ahmet Y.’yi cep telefonundan aradı. Ahmet Y.’yi terör örgütüle ilişkisi olmakla korkutan bu kişi, verdikleri hesaba 22 bin 500 lira para yatırılmasını istedi. Telefondaki dolandırıcıya inanan Ahmet Y. bir banka şubesine giderek kredi talebinde bulundu. Bu talebi onaylanan ancak öğle arası olduğu için işlem yapılamayan Ahmet Y. bu sırada durumu yakınlarına anlattı.
Tanıdıklarının ihbarı üzerine harekete geçen emniyet ekipleri tüm banka ve ATM’lerde eşkal doğrultusunda Ahmet Y.’yi aramaya başladı. Ahmet Y. bir banka şubesi önünde beklerken bulundu. Ancak telefonda dolandırıcı ile sürekli irtibat halinde olan Ahmet Y. dolandırıcıya polislerin yanına geldiğini söyleyince dolandırıcı telefonu kapattı.
Dolandırılmak üzere olduğunu polislerden öğrenen Ahmet Y. bankaya 22 bin 500 lira kredi talebinde bulunduğu ve işlemlerinin onaylandığı söyleyerek, polislere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI