ERZİNCAN‘da bir alışveriş merkezinde çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri ile polis arasında park yüzünden çıkan biber gazlı arbede olayına, adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Halitpaşa Caddesi'nde 8 Aralık günü 3 katlı bir alışveriş merkezinin kazan dairesinde çıkan yangına itfaiye müdahale ederken, o sırada izinli olan itfaiye eri Binali Ş. de arkadaşlarına yardım etmek istedi. Özel otomobilini yangın alanına yakın bir yere park eden Binali Ş., itfaiyeci olduğunu yangına müdahale ettiğini söylemesine rağmen, polis otomobili kaldılması için ısrar etti. Bu yüzden çıkan tartışmaya Binali Ş.'nin çalışma arkadaşları ve yakınları da katıldı. Olaylar sırasında polis itfaiye erlerinin üzerine biber gazı sıktı ve Binali Ş.'nin kardeşi Murat Ş.'yi yere yatırarak polise mukavemetten gözaltına aldı.
Murat Ş. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Valilik internet sitesinde Halitpaşa Caddesinde çıkan yangın sonrası itfaiye görevlileri ile emniyet mensupları arasında çıkan ve basına yansıyan olaylarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı açıklandı.