KASTAMONU'nun Tosya İlçesi'nde meydana gelen kazada dün akşam Kocaeli'nde intihar eden polis memuru Aytaç Güneş'in ceazesini memleketi Tokat'a götüren ve içerisinde mesai arkadaşlarının da bulunduğu midibüs yağış nedeniyle kayganlaşan yolda devrildi. Kazada şoför ve bir cenaze yakını ile 17 polis memuru yaralandı. 

Kocaeli Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevliyken dün akşam tabanca ile intihar eden 40 yaşındaki polis memuru Aytaç Güneş'in cenazesi, toprağa verileceği Tokat'a götürülmek üzere yola çıktı. Güneş'in son yolculuğunda yanında olmak isteyen mesai arkadaşlarında içerisinde bulunduğu Ahmet Kaba yönetimindeki 41 PR 668 plakalı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait midibüs, saat 19.30 sıralarında Tosya İlçesi Çorum kavşağı mevkiinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontroldan çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu midibüs karşı şeride geçip barıyeri aşarak yol kenarına devrildi.

Kazada midibüs şoförü Kaba ve ölen polis memuru Güneş'in bir yakını ile birlikte 17 polis memuru yaralandı.Can pazarının yaşandığı kazada ambulansın yetersiz olması nedeniyle Ilgaz ve Kargı ilçelerinden de destek ambulans istendi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Tosya Devlet Hastanesi ile çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Devrilen midibüsten güçlükle çıkarılan polis memuru Aytaç Güneş'in cenazesi de Tosya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 5 polis memuru Çankırı ve Kastamonu Devlet hastanelerine sevk edildi.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

KAYMAKAM YARALILARI ZİYARET ETTİ

Tosya Kaymakam Mehmet Türköz, tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hastane çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaymakam Türköz, Kocaeli'de hayatını kaybeden polis memurunun cenazesini memleketine götüren aracın şarampole devrilmesi sonucu kazanın meydana geldiğini belirterek, "Kazada 17'si polis olmak üzere 19 kişi yaralandı. Sağlık ekiplerimiz yaralılara her türlü müdahaleyi yapıyor" dedi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürdülüyor.