Atilla ATMACA/ EREĞLİ (Konya), () - KONYA'da hız limitini aşması sonucu radara giren ve polisin 'Dur' ihtarına uymayıp, kovalamaca sonrası yakalanan lüks cipin sürücüsü, sahte ehliyetini polise verip kaçtı. Polis, aracı terk edip kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatırken, cipin çalıntı, plakasının da başka bir araca ait olduğu ortaya çıktı.
Olay, bugün saat 10.00 sıralarında Karapınar -Ereğli karayolunda meydana geldi. Bölge trafik ekipleri, hız kontrolü yaptığı sırada, hız limitini aşıp radara giren 34 TR 2702 plakalı lüks cipi durdurmak istedi. Polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücü, aracını görevli polis memurlarının üzerine sürerek kaçmaya başladı. Trafik ekipleri kaçan aracın peşine düşerken, Karapınar İlçesi girişindeki Adliye Lojmanları önünde önlem alındı.
Araç ekiplerin önlem aldığı noktada durduruldu. Sürücü de üzerinde fotoğrafı olan ve O.Y. adına düzenlenmiş ehliyeti polise verirdi. Polis, ehliyeti incelediği sırada şüpheli, aracını terk edip olay yerinden kaçıp izini kaybettirdi.
Bu arada yapılan sorgulama sonrası, ehliyetin sahte, aracın çalıntı, plakanın ise başka bir araca ait olduğu ortaya çıktı. Polis, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

AA(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)