Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'dan Antalya'ya kaçan 19 yaşındaki Gülay Ekinci'nin terk ettiği 4 aylık Murat bebeği polise teslim eden 48 yaşındaki Güllü Sevimli'nin evine baskın yapan polis, 3 aylık bir bebek daha buldu. İsmi Umut olan bebeği annesinin Van'a çalışmaya gittiği için kendisine emanet ettiğini savunan Güllü Sevimli, "Ben Allah rızası için bakıyorum. Bu çocuklardan hiçbir menfaatim yok" dedi.
Merkez Seyhan İlçesi Onur Mahallesi'nde yaşayan, para karşılığı fuhuş yapmak, fuhuş için yer temin etmek suçlarından poliste kaydı bulunan Güllü Sevimli, geçen 9 Haziran'da kucağında 4 aylık erkek bebekle polis merkezine geldi. Murat adı verilen bebeğin annesinin 19 yaşındaki Gülay Ekinci olduğunu söyleyen Güllü Sevimli, "Annesi bırakıp gitti, benim 2 çocuğum var, hiçbir gelirim yok. Bakamıyorum" diyerek, bebeği polise teslim etti. Murat bebek, sağlık kontrolünün ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden gelen görevlilere teslim edip, Sevgi Evleri'ne yerleştirildi.
Olayı soruşturan polis ekipleri, Murat bebeğin annesi Gülay Ekinci'ye telefonla ulaştı. Resmi nikahsız eşinin cezaevinde olduğunu, kendisinin de fuhuş çetesinin eline düştüğünü iddia eden Gülay Ekinci, "Bataktan kurtulabilmek için Antalya'ya kaçtım. Garsonluk yapıyorum. Para biriktirince bebeğimi geri alacağım" diye ifade verdi.
YARDIM AMAÇLI BAKIYORMUŞ
Bu iddialar üzerine soruşturmayı derinleştiren polisler, bebeği getiren Güllü Sevimli'nin evinde arama yaptı. Evde 3 aylık bir erkek bebek daha bulundu. Güllü Sevimli bu bebeğin annesinin ise Güllü Sevimli'nin arkadaşı 24 yaşındaki Burcu G. olduğunu öne sürdü. Gözaltına alınan Güllü Sevimli, "Burcu G. de eşinin cezaevinde olduğunu, oğlu Umut bebeği bırakacak yeri olmadığı için bakmamı istedi. Burcu G. çalışmak için Van'a gittiğini söyledi. Zaman zaman gelip, ihtiyaçlarını karşılıyor. Mamasını, bezini alıyor, geri gidiyor. Bebek yaklaşık bir aydan beri bende duruyor. Benim hiçbir menfaatim yok, Allah rızası için bakıyorum" diye kendini savundu.
Ahlak Büro Amirliği'nde sorgusu devam eden Güllü Sevimli, bebeklerin anneleri çaresiz kaldığı için, yardım amaçlı baktığını söyledi. Bebekleri kimsenin kendisine zorla vermediğini, yardım amaçlı ilgilendiğini yineledi.
Polisin aldığı Umut bebek, kadın polisin kucağında etrafındakilere gülücükler dağıttı. Sağlık kontrolünden geçirilen Umut bebek, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirildi.
Polisler, Umut bebeğin annesine ulaşmak için çalışma başlattı. Hakkında herhangi bir şikayet olmadığı anlaşılan Güllü Sevimli ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI