ADANA'da cinayet şüphelisi olarak aranan İ.Y., bir akrabasını ziyaret etmek için geldiği Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kendisini yakalamak isteyen polislere tabancayla ateş açtı. Akrabası A.Y. ile kaçan İ.Y., dün gece saat 02.00'ye kadar süren ve özel harekat polisinin de katıldığı operasyonla yakalandı.
Adana'da bir süre önce işlenen bir cinayetin şüphelisi olarak aranan İ.Y.'nin, dün Karlıova'daki akrabası A.Y.'nin evine geleceği istihbaratını alan polis, eve operasyon başlattı. Evi ablukaya almaya çalışan polisleri farkeden İ.Y., 2 el ateş ettikten sonra A.Y. ile birlikte ara sokaklara kaçtı.
İ.Y.'nin ateş açmasının ardından özel harekat polisinin desteğiyle başlatılan ve saat 02.00'a kadar devam eden operasyon sırasında, şüphelinin cep telefonu takibe alındı. Alınan sinyallerden İ.Y. ve A.Y.'nin kaldığı ev tespit edildi. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda İ.Y. ve A.Y. yakalanarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, İ.Y. ve A.Y.'nin 'adam öldürme, uyuşturucu ticareti ve gasp' suçlarından arandığı ortaya çıktı.
İ.Y.: İlyas Yıldız
A.Y.: Abdullah Yörük