Ali AKSOYER/İSTANBUL,() PENDİK'te çalıntı bir otomobilden polise ateş açılmasıyla başlayan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından yakalanan Eyüp Muratkan'ın geçen ay 2 arkadaşı ile birlikte Ümraniye Cezaevi'nden kaçtığı tespit edildi. Eyüp Muratkan ve aynı araçta bulunan bir arkadaşı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı araçta bulunan 17 yaşındaki bir kişi ise aranması olduğu için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olay sırasında seken kurşunla hayatını kaybeden Cafer Turgut'un ölümüyle ilgili ifadeleri alınan polis memurları ise serbest bırakıldı.
Pendik, Kurtköy, Yenişehir Mahallesi, Dedepaşa Caddesi üzerinde önceki akşam saat 19.30 sıralarında meydana gelen olayda polise çalıntı bir otomobille dolaşan 4 kişi bulunduğu ihbarı geldi. Verilen adrese giden ekipler ihbarda sözü edilen aracın park halinde durduğunu, içinde 1 kişininin bulunduğu dışarda ise 3 kişinin olduğunu tespit etti. İddiaya göre araca doğru yönelen ekiplere, otomobilin içinde bulunan kişi tarafından ateş açıldı. Polislerinde karşılık vermesiyle çıkan çatışmada aracın dışında bulunan şüphelilerden Cafer Turgut seken bir kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Polise ateş açan otomobili kullanan kişi ise kaçmaya başladı. Aracın dışında kalan diğer iki kişi gözaltına alındı.
Kovalamacanın ardından kaçan şahıs aracıyla kovalayan ekip otoları kaza yaptı. Kaza yapan polislerden birinin silahını alan şüpheli yaya olarak kaçmaya devam etti. Bir evin balkonuna saklanan şüpheli Eyüp Muratkan polis ekipleri tarafından yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli Eyüp Muratkan'ın 17 Mart 2014 tarihinde iki arkadaşı ile birlikte Ümraniye cezaevinden kaçan kişi olduğu tespit edildi. Şüphelinin daha önceden hırsızlık, yaralama gibi suçlardan 47 kez polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Cezaevinden firar eden Sacit Meyan adlı şüphelinin ise daha önce Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığı belirtildi. İki cezaevi firarisinin kaçtıktan kısa süre sonra Sancaktepe'de silahlı bir market gaspı olayı gerçekleştirdiği tespit edildi.
Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan Eyüp Muratkan ve yanında bulunan bir arkadaşı tutuklandı. Aynı araçta bulunduğu öğrenilen 17 yaşındaki bir genç ise aranması olduğu için Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.
Öte yandan başına isabet eden seken kurşunla hayatını kaybeden Cafer Turgut'un öldürülmesiyle ilgili savcılık tarafından operasyona katılan polislerin ifadesi alındığı belirtildi. İfade veren polisler serbest bırakılırken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.

AA(BB)