BURSA’da, geçen cuma günü polislere ateş açarak kaçan hırsızlık şüphelisi Kenan Pemik ve kardeşi Kamil Pemik’in aracı bugün Kestel İlçesi'nde MOBESE kameralarınca tespit edildi. Şüphelilerin peşine düşen polis, Kenan Pemik'i bacağından vurarak, kardeşi Kamil Pemik de çalılar arasında gizlenirken yakaladı.
Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Değirmenönü Mahallesi’nde cuma sabaha karşı polis ekipleri şüphe üzerine çok sayıda hırsızlık suçundan kaydı bulunan Kenan Pemik ve kardeşi Kamil Pemik'in içerisinde bulunduğu aracı durdurmak istedi. 'Dur' ihtarına uymayan araçtakiler kaçarken polislere de ateş açtı. Polis ekipleri ve şüpheliler  arasında çatışmanın ardından iki kardeş izlerini kaybettirdi.
Bugün saat 16.00 sıralarında Ankara yolunda bulunan MOBESE kameraları kardeşlerin kaçtığı aracın plakasını Kestel İlçesi girişinde belirledi.
Tespit üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İki kardeşin içinde bulunduğu araç, Kestel İlçesi'ndeki çimento fabrikası yakınlarında durdurulmak istendi. Ancak iki kardeş yeniden polise ateş açarak kaçmak istedi. Ateşe karşılık veren polis, araçtan inerek ormanlık alana doğru kaçmak isteyen şüphelilerden Kenan Pemik'i bacağından vurdu. Yaralı olarak ele geçirilen Kenan Pemik hemen ambulans ile Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kamil Pemik ise izini kaybettirmek için ormanlık alana daldı. İz süren polis terk edilen aracın 4 kilometre uzağında Kamil Pemik'i de çalıların içerisinde saklanırken buldu.
Gözaltına alınan Kamil Pemik, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)