Yusuf ÇINAR/ÇORUM,() - ÇORUM Emniyet Müdürlüğü, çevre şoyunda yaptığı uygulamada uzun yola giden sürücüleri tek tek durdurup, kazalara karşı uyardı, soğuk su ve leblebi ikramında bulundu. Çorum Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Çorum-Samsun karayolunda şehirlerarası yolculuk yapan sürücüleri durdurarak kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Araçları durdurulan sürücüler önce ceza yazılacağını sanarak tedirgin olurken, yanlarına gelen polis memuru soğuk su ikram etti. Ardından da leblebi verdi. Başka bir polis ise sürücüleri hız yapmamaları ve yorgun araç kullanmamaları konusunda uyardı.
Ekipler tarafından durdurulan bir kadın sürücü ise radara yakalandığını düşünerek otomobilini sağa çekti. Camı açtıktan sonra yanına yaklaşan polise ehliyet ve ruhsatını uzatan kadın sürücü, "Radara mı yakalandık yoksa" dedi. Polis memuru elinde tepsi ile önce su ardından da leblebi ikram edince şaşıran kadın sürücü, "Süpersiniz ya güzel bir karşılama oldu bizim için. Teşekkür ediyoruz, çok sağ olun. Bende acaba radara mı girdim diye düşünmüştüm" dedi.
Çorum Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, yapılan uygulama ile sürücüleri uyarıp kazaların önüne geçmeye çalıştıklarını dile getirerek, zaman zaman bu tür uygulamalara devam edeceklerini söyledi.   FOTOGRAFLI