ADANA, () - ADANA İl Emniyet Müdürlüğü, Barbaros Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan bir gruba müdahale eden polisin attığı plastik mermi nedeniyle sol gözünün kör olduğunu ileri süren 35 yaşındaki Hatice Erkılıç'ı yalanlayarak "Gözünden çıkan cisim inceleniyor" dedi.
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Adana İl Emniyet Müdürlüğü, 9 Mart'ta merkez Seyhan İlçesi'nde bulunan Yenibey Mahallesi'ndeki Okul Sokak'ta izinsiz gösteri yapan bir grubun, Hürriyet İlköğretim Okulu ve çevredeki binaları taşlayıp kırdığını bildirdi. Yasadışı eylem yapan grubun kendilerine engel olmak isteyen vatandaş ve güvenlik kuvvetlerine taş ve molotof kokteyli attığına dikkat çekilen açıklamada, "Saldırgan mütecaviz gruba Çevik Kuvvet ekibi tarafından müdahale edilmiştir. Müdahale ile 20 dakika içerisinde grup dağıtılmıştır. Müdahalede hiç plastik mermi kullanılmamıştır" denildi.
'SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR'
Olayların olduğu gün saat 19.55 sıralarında Yenibey Mahallesi'ndeki Okul Sokağı girişinde sol gözünden yaralandığını beyan eden Hatice Erkılıç'ın Adana Devlet Hastanesi'ne geldiğini bildiren İl Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:
"Yapılan ilk müdahale sonrası vatandaşımız Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine sevk edilerek tedavisi burada yapılmış, sol gözünden ne olduğu bilinmeyen ve incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilen bir cisim çıkarılmıştır. Ayrıca başvuran vatandaşımızın babası Mehmet Gezen, olay anında kızının yanında bulunduğunu, sokakta yürürken kızının bir anda bağırarak gözünü tuttuğunu, gözünden kan geldiğini, çevreye baktığında herhangi bir şahsı görmediğini, sokağın sakin olduğunu ifade etmiştir. Görevlilerimiz olayda plastik mermi kullanmadığından, olay basına yansıdığı gibi olmayıp vatandaşımızın neyle ve nasıl yaralandığı hususunda soruşturma devam etmektedir. Yapılan incelemeler sonucu gerçek durum anlaşılacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu ve benzeri olaylarla ilgili kamuoyunun eksik ve yanlış bilgilendirilmesi polis ile vatandaşımızı karşı karşıya getirerek güven ortamının zedelenmesine neden olmaktadır. Demokratik tepkilerimizi; hukuki sınırlar içerisinde kalarak, kurallara uyarak, kamu düzenini bozacak davranışlara ve şiddete başvurmadan, tahriklere kapılmadan, sağduyumuzu muhafaza ederek ortaya koyabiliriz. Birlikte yaşama kültürüne, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize zarar verecek eylem ve davranışlara itibar etmeyen, provokatörlere fırsat vermeyen değerli Adanalı hemşerilerimize teşkilatımıza verdikleri destek için teşekkür ederiz."

YB (OA/BT) (FOTOĞRAFLI)