MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, Hydai Antik Kenti'nde devriye gezen jandarma ekipleri kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla biri polis üç kişiyi gözaltına aldı. Mahmemeye sevk edilen şüpheliler, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Damlıboğaz Mevkii'nde bulunan Hydai Antik Kenti'nde yapılan kaçak kazıların önüne geçilebilmesi amacıyla Milas İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bölgedeki devriye sayısı artırıldı. Geçen Cumartesi günü saat 02.00 sıralarındaki devriye sırasında ise bölgede şüpheli görülen bir araç durduruldu. Araç içindeki İzmir'de polis memuru olarak görev yaptığı belirlenen Y.S.Ç. (40) ile yanındaki M.Ç. (50) ve T.K. (46) tutarsız ifadeler verdi. Bunun üzerine ekipler, çevreyi araştırdı. Aracın bulunduğu yere yakın bir mesafede yeni açılan 2 metrelik bir çukur tespit edildi. Çukurun içinde ve etrafında ise kazıda kullanılan kazma, kürek, balyoz gibi malzemeler buldu. Bunun üzerine Y.S.Ç., M.Ç. ve T.K. gözaltına alındı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından şüpheliler, bugün adliyeye sevk edildi.
YAKINLARINDAN TEPKİ
Şüphelilelerin adliye önünde bekleyen yakınları basın mensuplarına tepki gösterdi. Şüphelilerin, "Çektirme lan onlara. Ne oldu vatan haini miyiz? Ne çekiyorsunuz. Maymun mu oynuyor" sözleri üzerine yakınları, basın mensuplarının fotoğraf makineleri ve kameralarını ellerinden almaya çalıştı. Yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrol altında tutulmak kaydıyla şüpheliler serbest bırakıldı.


OÇ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)