Cafer ELMAS / BİLECİK, () - BİLECİK Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi'nde görevli polis memuru 24 yaşındaki Tufan Kuvan doğum gününde, beylik tabancasıyla başına ateş ederek canına kıydı.
Olay bugün saat 06.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Sokak'taki Kent Sitesi C Blok'ta meydana geldi. Bekar olan polis memuru Tufan Kuvan, kendisi gibi polis memuru arkadaşıyla kaldığı evdeki odasında beylik tabancasını şakağına dayayarak ateşledi. Aynı evin başka odasında kalan meslektaşının silah sesini duymadığı, sabah saatlerinde uyandırmak için odaya girdiğinde Tufan Kuvan'ın cesediyle karşılaştığı belirtildi.
Geride annesi için 'Bu meslek beni delirtti. Canım annem benim için üzülme' diye not bırakan Tufan Kuvan'ın doğum gününde intihar ettiği anlaşıldı. Daha önce Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görev yapan ve son 10 aydır da KOM Şubesi'nde görevli olan Tufan Kuvan'ın cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kuvan'ın cenazesinin yapılacak işlemlerde sonra toprağa verilmek üzere memleketi Ordu'ya götürüleceği bildirildi.
ARKADAŞI SİLAH SESİNİ DUYMAMIŞ
İntihar eden Tufan Kuvan ile aynı evde kalan ve ismi açıklanmayan polis memurunun meslektaşlarına verdiği ifadesinde, gece saat 03.30'ka kadar oturup sohbet ettiklerini, daha sonra da odalarına giderek uyuduklarını, kendisinin silah sesini duymadığını, sabahleyin Kuvan'ı odasında başından vurulmuş bir halde bulduğunu söylediği belirtildi.
Bilecik Emniyet Müdürlüğü yetkilileri polis memuru Tufan Kuvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
FOTOĞRAFLI