Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL, () ÜMRANİYE'de genç polis memuru, silahıyla başına bir el ateş etti.  Evde bulunan eşinin yanında intihara kalkışan yaralı polis memuru meslektaşları tarafından ambulansla hastaneye götürüldü. Polis memuru yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Ümraniye Adem Yavuz Mahallesi Ulukent Sokak'ta bulunan binanın 3. katındaki olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde çalışan polis memuru Mustafa K. (26) iddialara göre eşi Gaye K. ile evde bulunduğu sırada, beylik tabancasını kafasına dayayıp tetiğe bastı. Eşinin feryatları üzerine daireye gelen komşuları genç polis memurunu kanlar içinde buldu. Komşuları hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Kısa süre içinde olay yerine gelen ambulans, yaralı memura ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırdı. Ambulans hastaneye gelmeden önce hastane önünde yaralı polisin arkadaşları hazırlık yaptı. Arkadaşlarına uygun kan temin etmeye çalışan polis memurları bir taraftan da ambulansın rahat giriş yapabilmesi için yaya ve araç trafiğini açtı. Yaralı polis memuru hastaneye gelen ambulanstan indirilip acil servis bölümüne alındı. İlk müdahalesi yapılan polis memuru daha sonra yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Polis ekipleri olayın gerçekleştiği dairede inceleme yaparken mahalle sakinleri "Bağrışmalar üzerine dışarıya çıktık, eve girdiğimizde yaralı bir şekilde yerde yatıyordu." diye konuştu. Polis memurunun intihar girişimiyle ilgili inceleme sürüyor.

RA (MK) (FOTOĞRAF)