ADIYAMAN'da, trafik polisleri kentin farklı noktalarında yaptıkları uygulama ile durdurduğu sürücüleri emniyet kemeri takmaları ve hız yapmamaları konusunda uyararak, aşure dağıttı.
Adıyaman'da Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla uygulama noktaları oluşturdu. Uygulama noktasına gelen araçları durduran polisler, emniyet kemeri takan sürücüleri kutlayıp takmayanları uyardı ve hız limitine dikkat edilmesini istedi. Uygulama kapsamında polisler, ceza endişesi yaşayan ve tedirgin olan sürücülere Muharrem ayı içerisinde olunduğunu hatırlatarak aşure ikram etti. Polislerin tavrı karşısında şaşıran sürücüler, ikram edilen aşureyi tadarak, trafik kurallarına riayet edeceklerinin sözünü verdi.
Adıyaman Bölge Trafik Müdürü Hasan Akat, Muharrem ayı nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Akat, "Hep vatandaşlarımız ceza yazdığımızı söyleyerek sitemde bulunuyor. Biz de bu sürücülerin düşüncelerini kırabilmek için bu mübarek ayda kuralları hatırlatarak aşure dağıtımı yaparak vatandaşların gönlünü almak istedik. Durdurduğumuz sürücüler ceza yazılacağı düşüncesiyle tedirginlik yaşayan sürücülerimizin aşure ikramını görünce polise bakış açısının değiştiğini ifade etmeleri bizi mutlu etti" dedi.