ADANA Emniyet Müdürlüğü'nün 'Hizmette engel yok' projesi kapsamında, işitme engellilerle görüşme yapabilmek için personele işaret dili eğitimi verildi, bedensel engellilerin yararlanabilmesi için de satın alınan tekerlekli sandalyeler hizmete konuldu.
Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Seyhan Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan katıldı. Proje kapsamında işitme engellilerle konuşabilmek için işaret dili eğitimi alan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 16 polise sertifikaları verildi. Ayrıca hizmet binalarına gelen bedensel engellilerin yararlanabilmesi planlanarak satın alınan tekerlekli sandalyeler ise Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Kadın ve erkek polislerin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Coş, engellilerin toplumun parçası olduğunu ve onların yok sayılamayacağını söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Vali Coş, engellilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene katılan engellilere Türk Bayrağı ve polis şapkası dağıtan Vali Coş, bir süre sohbet etti.
Projenin ikinci etabında ise Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı hizmet binalarına engelli asansörü ve tuvaletinin yapılacağı kaydedildi.