Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da plakası alınamayan bir kamyonun çarptığı elektrik direği devrildi. Polis, yerdeki direk ile tellerde elektrik olduğunu fark edince TEDAŞ ekipleri gelene kadar 2 saat direğin başında nöbet tutup, vatandaşları uyardı.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin Koza Mahallesi 1663 Sokak'ta bulunan elektrik direğine, plakası alınamayan bir kamyon çarptı. Kamyon olay yerinden kaçarken, devrilen direğe bağlı olan teller de koparak yere düştü. Olayı gören vatandaşlar TEDAŞ ve polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis, sokağın ortasında yerde yatan direk ve tellerde elektrik olduğunu fark edince çevredeki vatandaşları uzaklaştırdı.
Direk ve tellerin etrafında ileri geri giden polis, ölüm tehlikesi olduğunu belirtip başta çocuklar olmak üzere vatandaşları direğe yaklaştırmamaya çalışırken, TEDAŞ görevlilerini de arayarak bilgilendirdi. Geçen araçları da durdurarak tehlikeyi anlatıp dikkatli geçmelerini sağlayan polis, ekipler gelene kadar nöbet tuttu. Polisin, 'Ölüm tehlikesi' nöbeti, 2 saat sonra TEDAŞ ekiplerinin olay yerine gelip elektrikleri kesmesiyle sona erdi.
Sokak sakinleri kamyonun yanlış dönüş yaptığını ve geri geri gelirken de direğe çarptığını belirterek, "Ama kamyonda hiçbir hata yok. Çünkü, direkler sokağın ortasında. Sokağın ortasında elektrik direği olmasının ne anlamı var bilmiyoruz. TEDAŞ'a dilekçe verdik, sorumluluğun kendilerinde olmadığını söyledi. Muhtarın müracaat etmesi gerektiğini anlatıp bizim başvurumuzu geri çevirdiler. Bu sokakta elektrik çarpması sonucu biri ölürse, hesabını kim verecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI