ADANA, () - ADANA merkezli 6 ilde yapılan telefon dolandırıcılığı operasyonunda çökertilen çetenin Adana Adliyesi'nde görev yapan bir polis memurunun da 67 bin lirasını dolandırdığını ortaya çıktı. Bu durumu kabullenemeyen polis memuru H.Ç.T., beyin kanaması sonucu kısmı felçlik geçirdi.
Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan bir çeteyi takibe aldı. 7 ay süren teknik takibin ardından Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Mersin illerinde 50 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.
Operasyonda çete elebaşıyla birlikte 33 kişi gözaltına alındı. Adana'da sorgulanan şüphelilerden 8'i serbest bırakılırken, 25 şüpheli sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. 24 şüpheli tutuklandı 1 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Ünlü Diyetisyen Canan Karatay'ı da dolandırmak isteyen 2 kişinin de bağlantısı olduğu saptanan çetenin Adana Adliyesi'nde görev yapan polis memuru H.Ç.T.'nin de 67 bin lirasını dolandırdığı ortaya çıktı.
SAHTE SAVCIYA KANDI
İddiaya göre, geçen yıl Kasım ayında polis memuru H.Ç.T.'yi telefonla arayan dolandırıcılık çetesinin lideri olduğu ileri sürülen Ahmet E., kendisini savcı olarak tanıtarak açılan terör soruşturmasında adının geçtiğini söyledi. H.Ç.T.'yi telefonda ikna eden Ahmet E., "Kimlik bilgilerin PKK terör örgütünce ele geçirilmiş. Bu örgüt üyelerini yakalamak için operasyon başlattık. Bize yardımcı olman lazım. Bankada paran yoksa kredi çek" diye talimat verdi. Ahmet E.'nin talimatlarını yerine getiren H.Ç.T., iki ayrı bankadan toplam 60 bin TL kredi çekti. Bankadaki hesabında bulunan 7 bin lirayı da ailesinden habersiz çeken H.Ç.T., taksiye binerek Sarıçam İlçesi'nin Yakapınar Mahallesi'nde bir adrese götürdü. Polis memuru, burada bekleyen bir şüpheliye parayı elleriyle teslim etti. H.Ç.T., parayı teslim ettiği kişiyi de taksiyle şehir merkezine bıraktı.
BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
Eve dönüp olayı anlatan H.Ç.T., eşinin uyarısı üzerine dolandırıldığını anladı. Savcılığa şikayet dilekçesi veren H.Ç.T., durumu öğrenen meslektaşlarının kendine kızması üzerine 15 gün sonra beyin kanaması sonucu kısmı felçlik geçirdi. Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde 15 gün yoğun bakımda kalan H.Ç.T.'nin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

FK(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)