Ramazan ALMAÇAYIR / İSTANBUL, () Kartal'da kovalamaca kazayla son buldu. Çalıntı otomobille kaçan kişi, park halindeki 4 araca çarptı. Son olarak yolu kesen polis aracına çarpan zanlı yakalandı. Yaralanan zanlı elleri kelepçeli bir şekilde ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olay saat 13.30 sıralarında Kartal Esentepe Mahallesi Goncagül Sokak'ta meydana geldi. Çalındığı olduğu tespit edilen 35 TFN 17 plakalı otomobilin GPS cihazından sinyal gelmesi üzerine araç sahibi polise haber verdi. Polis ekipleri otomobilin sahibiyle irtibat kurup aracın Esentepe mahallesinde olduğunu tespit etti. Ekipler kısa süre içinde olay yerine gitti. Aracı kullanan Kadir S. karşısında polisleri görünce kaçmaya başladı. Ekipler ve Kadir S. arasında ara sokaklarda kovalamaca başladı. Yaşanan kovalama Goncagül sokak girişindeki pazar yerinde son buldu. Pazar kurulu sokağa giren Kadir S. kaçmak isterken park halindeki 4 araca çarparak zarar verdi. Kadir S. sokaktan kaçmaya çalışırken bir polis aracı yolu kesti. Kadir S. polis aracına çarpınca yakalandı. Kazada yaralanan zanlı elleri kelepçelenip ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı.
Kaza yapan ekip otosundaki bir polis memuru da hafif şekilde yaralandı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazayla ilgili olarak vatandaşlar, "Kaçmak için geri geri süratli bir şekilde geliyordu. Pazara girse daha kötü olabilirdi" diye konuştu.
Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
(BB) (FOTOĞRAFLI)