Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da hakkındaki 5 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve birçok suçtan aranırken yakalanan 31 yaşındaki Mehmet Sait Savcı, 5 polis tarafından adliyeye götürülürken, arkadaşlarının film gibi operasyonuyla kaçırıldı. Mehmet Sait Savcı'nın yakalanması çalışma başlatılırken, olay sırasında ekipte bulunan 5 polis ise başka karakollara atandı.
Hırsızlık suçundan 5 yıl 8 ay hapis cezası ve Hatay'ın İskenderun İlçesi'nden 800 bin TL, Konya'dan 1,5 kilo altın hırsızlığı ile Adana'da 11 ayrı olayın şüphelisi olarak aranan Mehmet Sait Savcı'nın cezası Yargıtay tarafından onandı. Hakkında yakalama kararı çıkan Savcı'yı arayan ekipler, 19 Mayıs'ta zanlıyı Barbaros Mahallesi'ndeki Barbaros Parkı'nda yakaladı. Gözaltına alınan zanlı, işlemlerin ardından ertesi gün adliyeye sevk edildi. Hürriyet Polis Merkezi Amirliği'ndeki nezarethaneden çıkartılan Mehmet Sait Savcı, önce sağlık kontrolü için hastaneye götürülmek istendi. Mehmet Sait Savcı, ekip aracı olarak kullanılan panelvan minibüsün nezarethane olarak düzenlenen bagaj kısmına konuldu.
KOŞANLARI GÖRÜNCE AŞAĞIYA İNDİ
İddiaya göre, ekip aracı, karakoldan 500 metre ileride bulunan Güneykuşak Bulvarı Kavşağı'na gelip, kırmızı ışıkta durduğu sırada, arkasında siyah renkli plakası alınamayan hafif ticari araç durdu. Arkadaki araçtan inen 2 kişiden biri polis otosuna doğru koşmaya başladı. Ekipteki polisler, kendilerine doğru koşanları kontrol etmek amacı ile kapıyı açıp aşağıya indi. Bu sırada minibüsün kapıları açık kalınca, diğer kişi, Mehmet Sait Savcı'yı aşağıya indirip kaçırdı.
POLİSLERİN TAYİNİ ÇIKTI
Mehmet Sait Savcı'nın yakalanması için ekipler çalışma başlattı. Ayrıca Savcı'nın firarı üzerine adli ve idari soruşturma açıldı. Olay sırasında ekip otosunda bulunan Hürriyet Polis Merkezi'nde görevli 5 polis memuru farklı bölgelerdeki karakollara atandı.
EKİP OTOLARI GÜVENLİ DEĞİL
Başlatılan idari soruşturmada ifade veren polislerin, "Ekip araçlarının tüm kilitleri merkezi sistemle çalışıyor. Araçların bagaj kısımları nezarethane olarak kullanılmasına rağmen, dizaynı buna uygun değil. Herhangi bir kapı açıldığında nezarethanenin kapısının kilidi de açılıyor. Öyle olunca arkadan yaklaşan birinin şüpheliyi kaçırması kolaylaşıyor. Bizim bu olayda ihmalimizin olduğu suçlamasını kabul etmiyoruz" dediği öğrenildi.

FK(BK/AAA) (FOTOĞRAFLI)